29 Ekim 2010

Tavuk Cordon Bleu

MALZEMELER:
  • 3 adet tavuk göğüs eti,
  • 6 dilim Salam,
  • 6 dilim dil peyniri veya kaşar peyniri,
  • 2 yumurta,
  • 1/2 su bardağı un,
  • 1/2 su bardağı galeta unu,
  • Tuz,
  • karabiber,
  • 1 çay bardağı çiçek yağı,
YAPILIŞI:

1. 2 şekilde etlerimizi hazırlayabiliriz.
  • Tavuk göğüsleri bir bıçakla uzunlamasına ortadan sanki bir cep açarcasına ikiye ayrılır. Dibini koparmadan yarıp, içi açılır. Sonra da bir çekiç ya da et döveceğiyle dövüp, inceltip, yassılaştırılır. Ya da bu işlemi kasabınıza da yaptırabilirsiniz
  • Tavuk göğüslerini ortadan kesip sonra döverek inceltebilirsiniz. Bu şekilde sarma yaparak hazırlayabiliriz.
2.  Daha sonra tavukların üzerine tuz ve karabiber serpilir.  Her bir tavuk göğsünün cep gibi açılan ortasına 1 adet peynir dilimini ve salam yerleştirilip, kapatılır. Tavuğun uçları da bir bıçağın ucuyla çivi çakar gibi birbirine yapıştırılır.
     Etler sarılarak yapılacak ise, ortasına salam ve peynir konulup sarıldıktan sonra,  diker gibi kürdan saplanır. Böylece tavuğun göğsü hiç açılmadan kızaracaktır.
3. Şimdi de her bir tavuk göğsü önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak galeta ununa batırılıp, iyice bulanır.
4. Diğer yandan geniş bir tavaya sıvı yağı konulur, orta ısılı ateşte kızdırılır ve tavuklar çevire çevire, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartılır.
5. Servis tabağına aldıktan sonra yeşillik veya salata ile servise sunulur.
 Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...