31 Mayıs 2010

ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI


MALZEMELER:
  • 2 ölçü pirinç
  • 3 ölçü su (et suyu veya 1 paket bulyon, su miktarı 1 e 1,5 olacak)
  • 1 tahta  kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 tahta kaşığı zeytinyağı ( veya 2 yemek kaşığı tereyağı)
  • 1 çay kaşığı limonsuyu
  • tuz
YAPILIŞI:
  1. Pirinçler ayıkladıktan sonra yıkanır ve süzülür.
  2. Tencereye bir yemek kaşığı ayçiçek yağı ve şehriye ilave edilir, şehriye kızarıncaya kadar kavrulur.
  3. Yıkanmış ve süzülmüş pirinç eklenip pirinçler camlaşıncaya kadar kavrulur.( 3-4 dk)
  4. Kaynar et suyu veya normal su ile birlikte bulyon, 2 tahta kaşığı zeytinyağı, tuz ve limon suyu ilave edilip karıştırılır.
  5. Kaynamaya başladığında altı kısılır kapağı kapatılır  ve pişirilir.( Pilavın üzeri göz göz olunca veya kaşığı batırdığınızda suyunun çekildiğini gördüğünüzde pilavımız pişmiş demektir) Ocaktan alınır.
  6. Üzerine kağıt havlu serilir, kapağı kapatılır 10 dakika demlenmesi için beklenir.
Afiyet olsun...

30 Mayıs 2010

SEMİZ OTU YEMEĞİ




 MALZEMELER:
  • 1 bağ semizotu
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI:
  1. Semizotu yıkanır 2 veya 3 cm uzunluğunda doğranır.
  2. Yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağında  pembeleşinceye kadar kavrulur, Küp küp doğranmış domatesler ve salça ilave edilir domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir, Semizotu eklenir kısık ateşte biraz kavrulur. 
  3. Semizotu suyunu saldıktan sonra 1 yemek kaşığı pirinç ve 1 çay bardağı sıcak su eklenir, pirinçler pişince ocaktan alınır. Yoğurt ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

KIYMALI-YUMURTALI MAKARNA


 Malzemeler:
  • 1/2 paket burgu veya kelebek makarna,
  • 1 tahta kaşığı ayçiçek yağı, 2 tahta kaşığı zeytin yağ,
  • 4-5 adet sivri biber,
  • Kıyma ( miktarını siz belirleyin) ben 200 gr koydum,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yumurta
  • Tuz
Yapılışı:
  1. Tencereye 1 tahta kaşığı zeytinyağı ve tuzu ilave edin, kaynayınca makarnaları atın. Ara sıra karıştırın. (suyu fazla koymayın, makarna pişmemiş ise azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz)
  2. Suyu azaldıktan sonra , makarnayı suyu tamamen bitinceye kadar devamlı karıştırın. Ateşi kapatın.
  3. 1 tahta kaşığı ayçiçek yağında ince ince doğranmış biberleri kavurun, kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
  4. Salçayı ilave edip bir kaç kez çevirdikten sonra içine yumurtaları kırın yumurtalar pişene kadar kavurmaya devam edin ateşi kapatın.
  5. Elde edilen sosumuzu ve 2 tahta kaşığı zeytinyağını makarnaya dökerek karıştırın.
Afiyet olsun...
NOT: Makarnayı haşladıktan sonra süzerek de hazırlayabilirsiniz. Suyunu çektirerek yapılınca vitamini içinde kalıyor, daha lezzetli oluyor. Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave ederseniz mantı gibi oluyor.

KARADENİZ USULÜ HAMSİ-SARDALYA KIZARTMA


Bu şekilde kızarmış balıklar müthiş lezzetli oluyor. Bunun için teflon tava ve bu tavaya uygun düz kapak veya servis tabağına ihtiyacınız olacak.

Malzemeler:
  • Hamsi veya sardalya
  • İnce mısır unu
  • Kızartmak için ayçiçek yağı
  • Tuz
Yapılışı:
  1. Balıkları temizleyip yıkayın süzgüde bekletin. Tuzlayın.
  2. Geniş yayvan bir tabağa mısır ununu koyun balıkları unlayıp tavaya sıkı ,sıkı aralarında boşluk bırakmadan sıra, sıra dizin.
  3. Tavaya dizilerek yerleştirilmiş balıkların üzerine yarım çay bardağına yakın yağı gezdirerek dökün, tavayı sağa sola hareket ettirerek yağın yayılmasını sağlayın. Ara sıra tavayı sallayın balıklar tavaya yapışmasın. Pişme derecesini zevkinize göre belirleyin ( 6-7 dakika yeterli).
  4. Balıkların altı kızarınca tavayı ateşten alın, tavanın üzerine düz kapak veya servis tabağı kapatın , tavayı kapak ile birlikte ters çevirin balıkların kapak üzerine gelmesini sağlayın ( bu işi bir tabağın üzerinde yapın)
  5. Kapağa aldığınız balıkları kapaktan kaydırarak tavaya geri alın ve tekrar pişirin. Yağ gerekirse biraz yağ ilave edebilirsiniz.
  6. Her iki yüzüde pişen balıkları yine kapağa alalım, kalan yağı tavayı kapak ile birlikte eğerek alttaki tabağa süzdürelim. Kapağa aldığımız balıkları servis tabağına kaydırarak yerleştirelim.
  7. Sıcak, sıcak yanında salata ile servis yapalım.
Afiyet olsun...

27 Mayıs 2010

PATLICANLI BÖREK


Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • 1 kg topan patlıcan
  • 2 soğan
  • 2-3 domates
  • 2-3 sivri biber
  • Karabiber, tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • Susam, çörekotu
Yapılışı:
  1. Patlıcanların kabuklarını tamamen soyup küp, küp doğradıktan sonra 10 dakika tuzlu suda bekletin.
  2. Tencereye 2 yemek kaşığı zeytin yağ ilave edip soğanı ve biberleri birlikte kavurun, küp doğranmış patlıcanları , domatesleri ve tuzu ilave edip iyice suyu çekene kadar pişirin.Soğumaya bırakın.
  3. Süt ve zeytinyağını bir kabın içinde güzelce çırpın.
  4. İlk yufkayı yağlanmış tepsinin tabanına kırışık bir şekilde tepsinin tabanını eşit kapatacak şekilde yerleştirin. Sütlü harç ile bu yufkayı azar azar kaşıkla ıslayın. İkinci yufkayıda tepsiye aynı şekilde kırışık yayın karışımdan sürün. İç harcımızın yarısını yufkanın üzerine yayın.
  5. Diğer 2 yufkayada aynı işlemi uygulayın, kalan iç harcınızı yayın.( Böreğimize 2 kat harç yayılacak)
  6. Beşinci yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
  7. Altıncı yufkayı (son yufka) tepsinin ebatlarına göre kıyılarını kesin. Kestiğiniz kıyı yufkaları tepsiye güzelce yerleştirin. Sütlü harçdan sürün. Kalan yufkayı tepsiye düzgünce yerleştirin.
  8. Tepsideki döşenmiş yufkaları istediğiniz boyutlarda kesin.Kalan karışımımıza 1 yumurta sarısı ilave edin karıştırın böreğinizin üzerine dökün.
  9.  Böreğiniz içini çektikten sonra susam ve çörekotu serpin, 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
    Afiyet olsun...
NOT: Topan patlıcan yerine uzun patlıcan ile de yapabilirsiniz.
Yukarıdaki tarifim normal fırın tepsisine göre verilmiştir.Mini veya midi fırında yapacak iseniz ölçüleri tepsinize göre ayarlayın.

Böreğimizi kat kat yerine: 1 yufkaya harç sürüp kenarlarını ortaya doğru katlayıp, kare halini aldıktan sonra 4 e bölüp, ortalarına harcımızdan koyup kenarlarını ortaya doğru (bohça gibi ) katlayıp, fırın tepsisine katlanan kısmı alta gelecek şekilde yerleştirerek de pişirebiliriz.

ISLAK KEK



Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ ( yarı yarıya zeytinyağ ile ayçiçek yağını karıştırabilirsiniz)
  • 1 paket kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
  1. Yumurta ile şekeri çırpın. Süt, kakao ve sıvı yağı ilave ederek çırpın ve bu karışımdan 1 su bardağı üzeri için ayırın.
  2. Kalan karışıma un, kabartma tozu ve arzu ederseniz fındık ilave edin tahta kaşık ile karıştırın.
  3. Yağlanmış, unlanmış yaklaşık 28 cm tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
  4. Fırından çıkar çıkmaz keki dilimleyin, ayırdığımız karışımı üzerine eşit gezdirerek dökün.
  5. Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.
Afiyet olsun...

kısır tarifi


MALZEMELER:
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 7-8 adet yeşil soğan
  • 2 domates
  • 1 demet maydanoz, dereotu
  • 4-5 sivri biber
  • 2 limon suyu
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Tuz
YAPILIŞI:
  1. Bulgur üzerine 1,5 su bardağı kaynar su dökülüp üstü kapatılır.
  2. Soğan, maydanoz,dereotu, domates, biber yıkanıp ince , ince doğranır.
  3. Bulgurumuz kabarınca, ince doğranmış kuru soğan, tuz, biber salçası konur yoğurulur
  4. Hazırladığımız sebzeler, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisi ilave edilip karıştırılır.
  5. Marul yaprakları ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

MENEMEN


 Malzemeler:
  • 5 adet orta boy domates
  • 4 adet yumurta
  • 7-8 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Yıkanmış ortadan ikiye bölünmüş, ve tohumları temizlenmiş biberleri 3 cm boyunda doğrayın ve 1 yemek kaşığı ayçiçek yağında kavurun.
  2. Kabukları soyulmuş domatesleri yatay olarak önce 1 parmak kalınlığına yakın halkalar şeklinde daha sonra halkalarıda dörde kesin. Bu şekilde iri doğranmış domatesleri biberlerin üzerine yayarak dökün. Zeytinyağını gezdirin ve üzerlerine tuz serperek hafif hafif kaşıkla dokunarak tuzun dağılmasını sağlayın. ( Kesinlikle karıştırmayın). Kapağını kapatıp domateslerin pişmesini bekleyin.
  3. Domatesler suyunu çekmeye başlayınca kaşık yardımı ile kıracağınız yumurtalara yuva açın ve yumurtaları dağıtmadan bu yuvalara kırın. Yumurtaların üzerine tuz ve karabiber serpin kapağı kapatın.
  4. Kapağı eliniz ile kontrol edin, kapak iyice ısınınca 1 dakika sonra ateşi kapatın, 3-4 dakika kapağı açmadan bekleyin. Yumurtaların beyazlarının katılaşmasını bekleyin....
ve... afiyet olsun...

26 Mayıs 2010

FIRINDA PATATES KIZARTMASI

Patates kızartmalarımı fırında yapıyorum. Çok kolay, lezzetli , yağda kızartmaya göre daha hafif oluyor. Baharat koymadan da yapabilirsiniz.

MALZEMELER:
  • Kişi sayısına göre patates
  • Tuz, karabiber, nane,kekik, pul biber (miktarlarını siz ayarlayabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
  1. Patateslerimizi soyup dilimleyip yıkayalım ve tüm malzeme ile karıştıralım.
  2. Fırın kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine bütün malzemeyi döküp yayalım. 200 derece ısıtılmış fırında kızartalım.
Afiyet olsun...

Ezme Patates Salatası



Malzemeler:
  • 1 kg patates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • Yarım limon suyu
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt ( yoğurtda olur)
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
Yapılışı:
  1. Patatesler haşlanır ve çatal ile iyice ezelir.
  2. Tuz, limon suyu ve zeytinyağı ayrı bir kapta karıştırılr ve ezilmiş patateslere eklenerek tekrar karıştırılır karışım borcama düzgün olarak yayılır.
  3. Sarımsaklar ezilir yoğurt ile karıştırılır patatesin üzerine dökülerek eşit şekilde yayılır.
  4.  Zeytinyağ - kırmızı toz biber karışımı ile süslenerek servis yapılır.
 Afiyet olsun...

VİŞNE REÇELİ TARİFİ


MALZEMELER:
  • 1 kg vişne
  • 8 su bardağı toz şeker
  • 1 limon suyu
YAPILIŞI:

  1. Yıkayıp temizlediğimiz vişnelerin çekirdeklerini çıkaralım bir kat vişne  bir kat şeker olacak şekilde tencereye yerleştirelim. Bir gece veya 5- 6 saat bekletelim.
  2.  Tencereyi ateşe koyalım kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatalım. Üzerinde biriken köpükleri alalım.
  3. Reçelimizi kıvamına gelmesi için geniş tepsiye ( ben borcama koyuyorum) koyup üzerini cam bir levha ile (veya temiz tülbent ile) hava alacak şekilde kapatıp güneşin durumuna göre 1 veya 2 gün güneşte bekletelim. Ara sıra karıştıralım. Güneşte reçelimizin rengi berrak ve ayrıca orijinal rengini, kokusunu korumuş oluyor.

NOT: Güneşte bekletme imkanınız yoksa kıvamına gelinceye kadar daha uzun süre kaynatmamız gerekiyor. Kaynatırken kıvamına geldiğini kontrol etmek için ara sıra cam tabağa alıp buzdolabında soğutup bakabiliriz. Reçelimiz olduktan sonra cam kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatalım. 1- 2 sene bozulmadan saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun...

25 Mayıs 2010

KIYMALI DOMATESLİ BULGUR PİLAVI (4 Kişilik)


MALZEMELER:
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı kıyma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet sivri biber
  • 1 domates
  • Yarım yemek kasığı biber salçası
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
YAPILIŞI:
  1. Soğanımızı ve ince ince doğradığımız biberlerimizi yağda güzelce kavuralım.
  2.  Kıymamızı ilave edip 3- 4 dakika kavuralım. Sonra da salçamızı, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesimizi ekleyip domatesler ölene kadar kavurmaya devam edelim.
  3. Yıkanmış bulgurumuzu ilave edip bir kaç kez çevirelim, sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ilave ettikten sonra kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  4.  Ocağımızı söndürüp 10 dakika demlendirdikten sonra karıştıralım. Sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun...

ÇİN BÖREĞİ


MALZEMELER:
  • 5 adet yufka
  • 250 gr kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 orta boy soğan
  • 1 su bardağı ceviz
  • Yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu
  • Kimyon, karabiber, tuz
  • 2 adet haşlanmış patates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 adet yumurta
  • Galeta unu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
    + kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
  1. Soğanları ince ince doğrayalım sıvı yağda hafifçe ölünceye kadar kavuralım. Kıymamızı ekleyelim ve kavuralım daha sonra da salçamızı ilave edip bir iki çevirelim.
  2. Patates rendesini ve bulgurumuzu katıp kavurmaya devam edelim, Sonra sırası ile tuz, kimyon, karabiber, maydanoz, dereotu ve cevizimizi ekleyip  karıştıralım. Ocağımızı söndürelim. Kapağı kapatalım. (bulgurlarımızın kabarması için.) Pişen malzemeyi soğuması için kenara alalım.
  3. Yufkaları tezgaha sererek 8 parçaya ayıralım. Kestiğimiz parçaların uzun kenarına içimizi yeterince koyarak kalınca saralım.
  4. Bir kaba yumurtayı kıralım ve çırpalım, börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartalım. İsteğe göre sıcak servis yapalım. Daha önceden hazırlayıp sonradan fırında ısıtarak da servis yapabiliriz.
Afiyet olsun...

PATATESLİ TOPLAR


Patatesin besleyici maddelerinin çoğunluğunun, kabuğunun hemen altında veya yakınında olduğunu belirten uzmanlar, bu sebeple patatesin, kül veya buharda pişirildikten sonra soyulması gerektiğini vurguluyor.


Patatesin mutlaka salata veya soğanla yenilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, patates, yağda kızarmış olarak yenmezse kilo aldırmadığını, şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıda olduğunu bildiriyor. Şeker hastalarının, ekmek yerine bol patates yiyebileceğini söyleyen uzmanlar, ancak potasyumun zayi olmaması için, patateslerin külde veya çift tabanlı tencerede pişirilmesi gerektiğini kaydediyor.

Uzmanlara göre, patatesin yaklaşık yüzde 20'si karbonhidrat ve kalori değeri oldukça düşük. Bol B vitaminleri, C vitamini, protein, kalsiyum, demir ve fazla miktarda potasyum içeriyor. Orta boy bir patates, günlük C vitamini miktarının 1/3'ünü temin ediyor. Sindirimi kolaylaştırıyor. Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizliyor, kabızlığı önlüyor. Kansere karşı koruyor ve yorgunluğa karşı birebir. .

MALZEMELER:

  • 8-9 adet orta boy patates
  • 3 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
  • Yarım demet maydanoz, dereotu
  • 5-6 yeşil soğan
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 Limon suyu
YAPILIŞI:
  1. Patatesleri ve havucu iyice haşlayalım ve suyunu süzelim. Püre haline getirelim. 2 yemek kaşığı teryağını eritmeden koyalım pürenin sıcaklığı ile erisin.
  2.  Dğer tarafta maydanozları, dereotunu ve soğanları ince ince kıyalım ve  püreye ekleyelim. Tuz, limon suyu ve karabiberi ilave edip iyice yedirelim.
  3. Servis tabağının dibine maydanoz serpelim, püreden yumurta büyüklüğünde parçalar alıp top şeklini verip tabağa yerleştirelim. Üzerlerine maydanoz serpip servis yapalım.
Afiyet olsun...

24 Mayıs 2010

HAŞHAŞLI, KREMALI TATLI

MALZEMELER

Hamuru için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı haşhaş ( üzerini süslemek için bir miktar ayıralım)
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket labne peyniri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması İçin
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket labne peyniri
Şurubu için
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
Yapılışı:
  1. Şurubumuzu önceden 7-8 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Şeker ile yumurtalarımızı çırpalım. Üzerine sıvı yağımızı ekleyip karıştıralım. Sonrada diğer malzemeleri ( labnenin yarısı kullanılacak unutmayalım) ilave ederek hazırladığımız harcı yağladığımız dikdörtgen borcama döküp 180 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
  3.  Bu arada kremamızı hazırlayalım. Bunun için krema malzemelerini karıştırarak muhallebi gibi pişirelim ve daha sonra kalan yarım paket labneyi de ekleyip iyice karıştıralım.
  4. Pişen kekimizin üzerine şurubumuzu dökelim. İçini çekince de kremamızı yayıp buzdolabında 4-5 saat bekletelim. Dolaptan çıktıktan sonra üzerine haşhaş serpelim. Dilimleyerek servis yapalım.
        Afiyet olsun...

GALETA UNLU TATLI

MALZEMELER:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Ceviz veya fındık
MUHALLEBİSİ:
  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 3 kaşık nişasta
ŞURUBU:
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
  1. Şurubumuzu hazırlayalım.( 7-8 dakika kaynaması yeterli) ve soğutalım.
  2.  Şekerleri yumurta ile çırpalım. Üzerine sıvı yağı ekleyip karıştıralım. Sonra galeta ununu, kabartma tozunu, ceviz veya fındığımızı ekleyip karıştıralım. Yağlanmış  borcama harcımızı dökelim. 180 derece  fırında kızarana dek pişirelim.
  3. Bu arada kremasını krem şanti hariç bütün malzemeleri karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip mikser ile çırpalım.
  4.  Pişen kekimiz  sıcak iken üzerine soğuk şurubu dökelim. İçini çekip soğuduktan sonra hazırladığımız kremamızı yayalım. Üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim, buzdolabında 1- 2 saat bekletip servis yapalım.
Afiyet olsun...

Ezogelin Çorbası


Malzemeler:
  • 10 su bardağı et suyu,
  • 1,5  çay bardağı kırmızı mercimek,( 100 ml lik çay bardağı)
  • Yarım çay bardağı pirinç,
  • Çeyrek çay bardağı ince köftelik bulgur,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası.
  • 2 yemek kaşığı nane,
  • 1 yemek kaşığı pul biber,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • Tuz,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı,
  • Üzeri için ayrıca tereyağı veya zeytinyağı

    Yapılışı:
    1. Mercimek, bulgur, pirinç yıkanır ve süzülür. Salça bir kapta soğuk su  ile inceltilir, bir tarafta bekletilir.
    2. Yağ ile un hafif pembeleşinceye kadar kavurulur.
    3. Önceden hazırladığımız salçalı su kavurduğumuz una ilave edilir. Pütürleri yok oluncaya kadar ezilir.  Bu işlem yapılırken tencere ocaktan alınır.
    4. Tekrar ocağa alınıp et suyu, yıkanmış mercimek, pirinç, bulgur ve tuz ilave edilir, ara sıra karıştırarak pişirilir. 
    5. Ocaktan aldıktan sonra üzerine, arzuya göre tereyağı veya zeytin yağında, kızdırılmış nane ve pul biber gezdirilir, biraz karıştırılır.Sıcak sıcak servis yapılır.
    Afiyet olsun...

    23 Mayıs 2010

    ÇAYLI KEK

    MALZEMELER:
    • 3 yumurta
    • 2 yemek kaşığ kakao
    • 1 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı un
    • 0,75 su bardağı sıvı yağ veya 125 gr margarin
    • 2 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 su bardağı demli çay
    • 1 paket kabartma toz
    • Arzuya göre çukulata rendesi
    YAPILIŞI:

    Yumurtalar ile şekeri iyice çırpalım. Diğer malzemeleri ilave edip tahta kaşık ile bir güzel karıştıralım. Elde edilen karışımı yağlanmış ortası delik kek kalıbına boşaltalım ve soğuk fırına sürelim. 180 derecede 40 dakika pişirelim. Son 15 dakikada fırının ısısını 10 derece kadar azaltalım. Arzu ederseniz piştikten sonra üzerine çukulata rendeleyerek süsleyelim.
    Afiyet olsun...

    22 Mayıs 2010

    DİYET BİBER KIZARTMASI

    MALZEMELER:
    • Yarım kilo sivri biber
    • 2 adet patates
    • 3 adet domates
    • Yarım çay bardağı sıvıyağ
    YAPILIŞI:

    1. Patatelerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Yayvan tencereye sıvıyağ ekleyip, kızdıralım. küp doğranmış patatesleri tencerede kızartalım.
    2. İri doğranmış biberleri ve kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri tencereye ilave edelim. Uzerine 1 çay bardağı su ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirelim.
    Afiyet Olsun
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...