03 Ocak 2011

Etli Şevket-i Bostan Tarifi (ege yemeği)


Malzemeler:
  • Yarım kg şevketi bostan,
  • 1 adet soğan,
  • 250 gr koyun eti, (dana eti de olabilir)
  • 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 1,5 su bardağı sıcak su,
  • 1 yumurta sarısı,
  • 1 yemek kaşığı silme un,
  • 1 limon suyu,
  • Tuz,

   Şevketi bostanın pazardan alınmış hali
Yapılışı:
  1. Şevket-i bostan ayıklanır, doğranır, bol suda bekletilerek yıkanır.
  2. Düdüklü tencerenin içine kuşbaşı doğranmış etler suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Suyunu tamamen çekmesine yakın zeytinyağı ilave edilir biraz daha kavrulur.
  3. Yemeklik doğranmış soğanlar eklenir, soğanlar yumuşayıncaya kadar kavrulmaya devam edilir.
  4. Son olarak yıkanıp doğranmış otlar ilave edilir, otlar sararıncaya kadar arada karıştırılarak kapak kapalı kavrulur. 1,5 su bardağı sıcak su ve tuz ilave edilir, 20-30 dakika pişirilir.
  5. Bir kasenin içinde yumurta sarısı, un ve limon suyu çırpılır. Yemeğin suyu alınarak alıştırılır. Karıştırarak yemeğe dökülür. 1-2 taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...