31 Ağustos 2011

Waffle Tarifi


Malzemeler:
  • 2 adet yumurta,
  •  Yarım çay kaşığı tuz,.
  • 2 su bardağı un,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 1 yemek kaşığı şeker,
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağı,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • 1 paket vanilya,
Yapılışı:
  1. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım. Vanilyanın yarısını yumurta aklarıyla birlikte beyazlaşıp tepecikler oluşuncaya dek çırpalım.
  2. Yumurta sarılarını ve şekeri ayrı bir kasede çırpalım..
  3. Yumurta sarılarını çırpma işleminden sonra;  içine diğer malzemelerimizi sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu, tarçını, yarım paket vanilyayı ve tuzu ekleyelim, karıştıralım.
  4. Karıştırmaya devam ederken aynı zamanda yavaş yavaş unu ilave edelim. 
  5. En son olarak  önceden hazırlamış olduğumuz yumurta akını, karışıma ekleyelim. Karıştırıp düzgün bir hamur elde edelim.
  6. Waffle makinasında veya teflon tavada pişirelim.
  7. Çikolata sosu, meyve, dondurma v.s ile servis yapalım.
Afiyet olsun...

26 Ağustos 2011

Sebzeli Ve Terbiyeli Tavuk Yemeği



 Malzemeler:
  • 6 adet tavuk kemiksiz kalça şiş,
  • 2-3 adet patates,
  • 1-2 adet havuç,
  • 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 1/2 limon suyu,
  • 1 yumurta sarısı,
  • Karabiber, tuz,
  • Maydanoz,
Yapılışı:
  1. Tavuk butlarını tencerenin altına dizin sonra üzerine, küp doğranmış patates ve havuçları yayın. Tuz ve 1 su bardağı sıcak su ilave edin, kısık ateşte pişirin.
  2. Yemeğin terbiyesi için, un, yumurta ve limon suyunu çırpın. Biraz pişen yemeğin suyundan ilave edip alıştırma yapın. Pişen yemeğe döküp karıştırın. Yemeğimiz bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
Afiyet olsun...

24 Ağustos 2011

İzmir



İZMİR SAAT KULESİ

İzmir' lilerin veya önünden gelip geçen herkesin, randevuların verilip buluşulduğu, hatıra resimlerinin çekildiği bu tarihi anıt hakkında bilgileri nedir?
İzmir saat kulesi Konak meydandadır: 81 metrekare taban üzerine sekizgen şekilde ve dört basamaklı haç biçimde mermer bir platform üzerine yapılan saat kulesi 25 metre yüksekliğinde ve 4 katlıdır.Sultan II. Abdülhamit' in tahta çıkışının 25' ci yıl dönümü için yapılmıştır. tümü

İZMİR KONAK MEYDANI


İZMİR KONAK MEYDANI

İZMİR HÜKÜMET KONAĞI

İZMİR KIZLAR AĞASI HANI
                                                       
  İzmir için en önemli yapılardan birisidir Kızlar ağası hanı. İzmir' de ki hanların en büyüğü ve en görkemlisidir.
Kızlar ağası Hacı Beşir Ağa nın yaptırdığı han, 1744 yılında inşasına başlanıp 1745 yılında bitirilmiştir.
1993 yılında restore edilerek günümüzde turistik bir çarşı olarak hizmete giren Kızlar ağası Hanı'nda çok çeşitli el sanatları ürünlerini, halıları, deri kıyafetleri ve çarpıcı hediyelik eşyaları bulabilir ve hanın tam ortasındaki açık çay bahçesinde mistik havayı içinize çekerek yorgunluğunuzu atabilirsiniz. tümü








İZMİR ATATÜRK ANITI

Anıt Cumhuriyet Meydanında yer almaktadır. Ön cephede bronz harflerle
ORDULAR!
 İLK HEDEFİNİZ AKDENİZDİR, İLERİ !...
BAŞKUMANDAN GAZİ M. KEMAL 
 EYLÜL 1922
ve
BÜYÜK KURTARICIYA
İZMİR'İN
MİNNET VE ŞÜKRANI
yazmaktadır.
İZMİR KORDONU


İZMİR KORDON


23 Ağustos 2011

Truff ( truffle) Tarifi


Bayramda misafirlere ikram etmek için truff yapmaya karar verdim. Şeker hamurlu bayram kurabiyesi ve bayram çikolatası da yapmayı düşünüyorum. Truff' un değişik tarifleri var. Damak zevkinize göre malzeme ekleyip, çıkarabilirsiniz. Tek lokmalık nefis bir ikram...Kaç tane çıktığını söyleyemiyorum çünkü, oğlum bayıldı, daha şekillendirmeden istediği malzemelere batırıp batırıp yedi...Kurtardıklarım bu kadar...Neyse ki bayrama daha var, daha fazla miktarda yapmam gerekecek...Truff kağıdım da kalmamış, bundan sonra yaptıklarımı koyarım truff kağıtlarına...
Malzemeler:
  • 200 gr sıvı krema,
  • 100 gr bitter kuvertür çikolata,
  • 100 gr sütlü kuvertür çikolata,
  • 300 gr kakaolu pandispanya,( pastalardan tıraşladığım artık kekleri kullandım)
  • 50 gr badem unu,
Üzerini Kaplamak İçin:
  • Fındık,
  • Hindistan cevizi,
  • Çekilmiş antep fıstığı,
  • Kakao,
Yapılışı:

  1. Kremayı bir kabın içinde ısıtın. Kaynamadan, kaymasına yakın ocaktan alın.
  2. İçine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin, çikolatalar tamamen eriyinceye kadar devamlı karıştırın.
  3. Ufaladığınız pandispanya kekini, badem ununu ekleyin iyice yoğurun. Oda ısısına gelinceye kadar arada karıştırın. Bu arada sertleşmiş olmalı.
  4. Üzerini hava almayacak şekilde kapatın, buzdolabında bir gece bekletin.
  5. Ertesi gün ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın, fındık, kakao, fıstık, hindistan cevizine buladıktan sonra truff kağıdına koyup öyle servis yapın.
Afiyet olsun...





21 Ağustos 2011

Sütlü Kabak Çorbası


Malzemeler:
  • 3 adet orta boy kabak,
  • 2 adet havuç,
  • 1 adet patates,
  • 1 adet küçük soğan,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 2 su bardağı süt,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Sebzelerin hepsi küçük küçük doğranır, bir tencerede üzerini biraz geçecek kadar su ilave edilerek haşlanır. Haşlanan sebzeler blendır ile ezilir veya tel süzgeçten geçirilir.
  2. Çorba tenceresinde un 1 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte kavrulur. Üzerine ezilmiş sebzeler ilave edilir karıştırılır. Topaklanma olacaktır, karıştırdıkça yok olur veya tekrar blendır ile ezebilirsiniz.
  3. 2 bardak süt, tuz ve zeytinyağı ilave edilir bir taşım kaynatılır. Ocaktan alınır.
  4. Arzu ederseniz limon suyu ve nane ilave ederek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

19 Ağustos 2011

Sucuklu Kaşar Peynirli Menemen Tarifi



Malzemeler:
  • 4 adet domates
  • 6-7 adet sivri yeşil biber
  • İstediğiniz kadar kangal sucuk,
  • Kişi sayısı kadar yumurta,
  • 2 tahta kaşığı zeytinyağı,
  • Karabiber,
  • Tuz,
  • Üzeri için kaşar peyniri rendesi,
Yapılışı:
  1. Önce biberlerin tohumlarını temizleyip iri iri doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup önce halka halka, sonra her halkayı dört parçaya kesin. Sucukları yarım ay şeklinde kesin, kaşarı rendeleyin. Ayrı  ayrı kaplarda hazır bulundurun.
  2. Geniş tavada veya karnıyarık tenceresinde zeytinyağında biberleri kavurun sonra sucukları ilave edin biraz daha kavurmaya devam edin.
  3. İri doğranmış domatesleri tenceredeki malzemelerin üzerine yayın, tuzunu ekleyin, kapak kapatarak kısık ateşte domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Domatesler yumuşadıktan sonra, yumurtaların kırılacağı yerleri hafif açıp yumurtaları tek tek açtığınız oyuklara kırın,  tuz ve karabiber serpin, bol kaşar rendesi serpin. , 5 dakika kadar kapak kapalı olarak pişirin.
Afiyet olsun...

18 Ağustos 2011

Şakşuka Tarifi


Hepimizin yaptığı kızartmadan farklı olarak, sebzeler küçük küçük doğranıyor. Adı da şakşuka oluyor. Bence güzel de oluyor. Çatalınıza bir kaç çeşit sebze birden geliyor. İstenilirse yoğurt konulmayabilir.

Malzemeler:
  • 2 adet patlıcan,
  • 2 adet kabak,
  • 2 adet patates,
  • 7-8 adet yeşil sivri biber,
  • 1 kase süzme yoğurt,
  • 4-5 diş sarımsak,
  • 2 adet domates,
  • Kızartmak için sıvı yağ,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Patlıcanları alaca soyun, küp küp doğrayın. Tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
  2. Kabak ve patatesleri de küp küp doğrayın,
  3. Biberlerin içlerini ve tohumlarını temizleyin, 2 cm uzunluğunda doğrayın.
  4. Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın.
  5. Sırasıyla, patates, kabak, patlıcan ve biberleri kızartın yağlarını süzdürerek kayık tabağa alın. Domatesleri 2 diş sarımsak ile birlikte yarım yemek kaşığı sıvı yağında suyunu çekinceye kadar kavurun. Tuzunu ilave edin bir kenara alın.
  6. 3 diş sarımsağı az tuz ile ezin süzme yoğurt ile karıştırıp kızartmaların üzerine dökün. En son üzerine domates sosunu döküp servis yapın...
Afiyet olsun...

15 Ağustos 2011

Vanilyalı Waffle Tarifi



Waffle sade yenilebileceği gibi, erimiş çikolata veya çikolata sosu, taze meyve, reçel ve dondurma gibi yiyeceklerle tüketebiliriz.
Belçika asıllı bir hamur tatlısıdır.

Malzemeler:
  • 3 yumurta,
  • 375 ml süt,
  • 300 gr un,
  • 80 gr tereyağı,
  • 60 gr şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
Yapılışı:
  1. Yumurta, şeker ve margarini mikserle şekerler eriyinceye kadar çırpın.
  2. Un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın.
  3. Hamura azar azar süt ile unu ekleyerek iyice çırpın. Sonra vanilya ve tarçını ilave ederek karıştırın. Hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
  4. Isıtılmış waffle makinesini sıvı yağ ile yağlayın,  bir kepçe hamurdan dökerek altın sarısı rengini alana dek 5-6 dakika pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işleme devam edin.
  5. İsteğe göre üzerine sadece pudra şekeri serperek veya çikolata-meyve sosları, kivi, muz, fındık gibi arzu ettiğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz.
    Genellikle tutulan malzemeler, Çilek, dondurma, muz, kivi, sütlü çikolata veya çikolata.
Afiyet olsun...


Hollanda Waffle'ı

12 Ağustos 2011

Revani Tatlısı

Malzemeler:
  • 3 adet yumurta,
  • 0,75 su bardağı toz şeker, ( 1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 1 çay bardağı,  bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • Ceviz içi, ( üzerine serpmek için bir miktar ayırın)
Şurup Malzemesi;
  • 3 su bardağı toz şeker,
  • 3 su bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu,
Yapılışı:
  1. Şurubu için şeker ve suyu 7-8 dakika kaynatın, inmesine yakın limon suyunu ilave edin soğumaya bırakın. (Unutmayın şurubun soğuk, hamurun sıcak olması gerekiyor. Ya da tersi olmalı. Hamur soğuk şurup sıcak.)
  2. Şeker ile yumurtaları 6-7 dakika çırpın, üzerine sıvıyağ, yoğurt ve irmiği ilave edip karıştırın.
  3. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edin.
  4. Yağlanmış tepsiye karışımı döküp, istenirse üzerine ceviz serpin, 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. 
  5. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine ,oda ısısnda soğutulmuş  şurubu yavaş yavaş gezdirerek üzerine dökün. Bir miktar şurubu ayırın, diğer şurup suyunu çektikten sonra ayırdığınız şurubu revaninin üzerine dökün. 2-3 saat bekledikten sonra dilimleyip arzu ederseniz hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

09 Ağustos 2011

Güllaç Tatlısı


Ramazan ayının en sevilen ve vazgeçilmez tatlısı . Güllaç, denildiğinde Ramazan ayı gelir aklımıza. Güllaç sütlü olduğu için iftardan sonra yenilebilecek hazmı kolay, hafif bir tatlıdır.

 Malzemeler:
  • 2 lt süt,
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 10 - 11 adet güllaç yaprağı,
  • 1 paket vanilya, veya gül suyu ( isteğe bağlı)
  • Dövülmüş ceviz veya fındık,
  • Nar, vişne veya kiraz,
Yapılışı:
  1. Süt ile şekeri kaynatın, vanilini ekleyip ılıtın.
  2. Tepsinin altını süt ile ıslatın, üzerine parlak kısmı üste gelecek şekilde güllaç yaprağını serin 1 kepçe sütü üzeine gezdirerek dökün. Diğer yaprağı üzerine koyup tekrar süt ile ıslatın.  Bütün yapraklar bitinceye kadar aynı işlemi tekrar edin. Arasına dövülmüş ceviz veya fındık koyun.
  3. Kalan sütü üzerine dökün. Süt fazla gelir diye merak etmeyin, hepsini çekecektir. Buzdolabında 1,5 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın. Üzerini antep fıstığı ve vişne, nar veya kiraz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...