26 Ekim 2011

Ispanaklı Krep


Malzemeler:
  • 1 adet yumurta,
  • 2 su bardağı süt,
  • 2 su bardağı un,
  • Yarım bağ ıspanak,
  • 1 çay kaşığı tuz,

Yapılışı:
  1. Yıkanmış ıspanağın yapraklarını rondodan geçirin.
  2. Yumurta ile rondodan geçirilmiş ıspanakları karıştırın, diğer malzemeleri ilave edin iyice çırpın. Koyu ve akışkan hamur elde edilecek.
  3. Kızdırılmış teflon tavaya,  kepçe ile hamurdan akıtıp, her iki tarafını kızartın. Kreplerin orasına lor peyniri veya herhangi bir peynir çeşidi koyarak rulo yapın, kürdanları batırdıktan sonra halka halka kesin.
Afiyet olsun...

20 Ekim 2011

Damla Sakızlı Bademli Un Kurabiyesi


Malzemeler:
  • 1 su bardağı (200 gr lık) zeytin yağı,
  • 1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri,
  • 1 çay kaşığı ince dövülmüş damla sakızı,
  • 3-3,5 su bardağı un,
  • 1 yumurta akı,
  • Yarım su bardağı yoğurt,
  • Badem içi,



Yapılışı:
  1. Zeytinyağı ile pudra şekerini  krem haline gelinceye kadar iyice karıştırın. Dövülmüş damla sakızını ve diğer malzemeleri (badem hariç) ilave edin yoğurun,  Hamur geç toparlanacaktır.
  2. Hamur kıvamına gelince içlerine birer adet badem koyun ve istediğiniz şekli verdikten sonra fırın tepsisine dizin. 170 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. 
  3.  Fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin, sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun...

Damla Sakızlı Un Kurabiyesi

Malzemeler:
  • 1 paket margarin,
  • 1 su bardağı pudra şekeri,
  • 1 çay kaşığı ince ezilmiş damla sakızı,
  • 3 su bardağı un,
  • 1 tane yumurta akı,
Yapılışı:
  1. Yumuşak margarin ve pudra şekerini bir kabın içinde krem haline gelinceye kadar karıştırın. Yumurta akınıda ilave edin, biraz daha karıştırın. (Yumurta akı hamurun toparlanmasına yardımcı olur.)
  2.  Damla sakızını ve unu  ilave edin. Hamur yoğurdukça  toparlanır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Siz yine unu kontrollü ilave edin.
  3. Hamurdan parçalar koparıp elinizle uzun rulolar yapın. Çatalla üzerini çizin. Verev verev kesin ve yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
  4. 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyenin beyaz olması lazım. Fırında fazla pişirmeyin.
Afiyet olsun...

    16 Ekim 2011

    Karışık Turşu Yapılışı


    Turşusu yapılacak malzemeler taze, sağlam ve zedelenmemiş olmalıdır. Sarımsaklar en az 1 saat kadar suda bekletilirse kolay soyuluyorlar. Kavanozların kapaklarından bir kaç gün su sızabilir. Sızmadığından emin oluncaya kadar kavanozları geniş bir kabın içine koyarak olgunlaşmasını beklerseniz iyi olur.
    Malzemeler:
    • Kornişon veya küçük çengel köy salatalık,
    • Yeşil domates,
    • Yeşil sivri biber,
    • Kelek,
    • Havuç,
    • Sarımsak,
    • Maydanoz,
    • Kereviz yaprakları,
    • Turşuluk tuz,
    • Üzüm sirkesi,
    • Limon dilimleri,
    • Kaynak suyu, (hazır, damacana suyu)
    Yapılışı:
    1. Ön hazırlık olarak sarımsakları soyun, sebzeleri temizleyin ve zedelemeden güzelce  yıkayın. Kelekleri ortadan kesip bir kaşık yardımı ile çekirdek kısmını kazıyarak çıkarın. Sebzeleri iğne ile birkaç yerinden delin. 1 Lt suyu tamamlayacak şekilde 1 su bardağı sirkenin üzerine, su ve 3 yemek kaşığı tuz koyun karıştırarak eritin.
    2. Kavanozun altına maydanoz, kereviz yaprakları serin, bir kaç sarımsak atın. Üzerine hazırlanmış sebzeleri elinizden geldiğince sıkı ve karışık yerleştirirerek kavanozu doldurun. (Arada limon dilimleri ve sarımsak koymayı unutmayalım.)
    3. Kavanozun ağzına maydanoz ve kereviz yaprakları yerleştirin. En son olarak hazırladığımız sirkeli tuzlu suyu yavaş yavaş akıtarak kavanozu dolduralım.. 
    4. Kavanozun kapağını  2-3 saat bekledikten sonra  sıkıca kapatalım. Turşumuzun olgunlaşması için 18-20 derece olan serin bir yere kaldıralım. 
    Afiyet olsun...

    13 Ekim 2011

    Pişmaniyeli Pasta


    Çok nefis hafif bir pasta. Kremada çikolata kullanmayabilirsiniz. Pişmaniyemde kakaolu pişmaniye de olduğu için  tarife ben ekledim.

    Malzemeler:
    • 1 paket yulaflı bisküvi,
    • 50 gr tereyağı,
    • 1  paket labne peyniri ,
    • 200 gr krema,
    • İstenirse bitter veya sütlü kuvertür çikolata, (sütlü çikolata kullandım.)
    • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şekeri (0,75 bardak)
    • 1 paket vanilya,
    • Pişmaniye,
    • Kuş üzümü, damla çikolata,


    Yapılışı:
    1. Ön hazırlık olarak tereyağını eritin, çikolatayı benmaride eritin oda ısısına gelinceye kadar soğutun, kuş üzümlerini suya koyup bekletin.
    2. Yulaflı bisküviyi rondoda iyice ezin. Eritilmiş tereyağını ilave edin ve karıştırın. Kelepçeli kek kalıbına  bastırarak yayın. Üzerine suda bekletilmiş kuş üzümü ve damla çikolatanın yarısını serpin.
    3. Labne peyniri, krema, toz şekeri ve vanilyayı birlikte koyulaşıncaya kadar mikser ile çırparak kremayı hazırlayın. Bir kısmını ayırın içine erimiş çikolatayı ilave edin bir süre daha çırpın. Bisküvilerin üzerine iki kremayı ayrı ayrı yayın. En son olarak üzerine kalan kuş üzümü ve damla çikolatayı serpin, buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin. Üzerine pişmaniyeyi yayın, çemberden çıkarın. Pişmaniyeyi servis sırasında kullanın. Uzun süre hava ile temas ettiğinde pişmaniye bayatlayıp sertleşiyor.
    Afiyet olsun...

    08 Ekim 2011

    Bonibonlu Kurabiye


    Görünüşü ve tadı çok güzel bir kurabiye. Bayağı fazla adette çıkıyor. Siz yarı ölçü kullanarak yapabilirsiniz...

    Malzemeler:
    • 3 adet yumurta,
    • 150 gr margarin, 100 gr tereyağı,( oda sıcaklığında)
    • 1 su bardağı toz şeker,
    • 4-5 su bardağı un,
    • 1 su bardağı yoğurt,
    • 1 paket kabartma tozu,
    • 1 paket vanilya,
    • 2 kutu bonibon şeker,
    Yapılışı:
    1. Yağ, şeker ve yumurtayı birlikte çırpın,  diğer malzemeleri ilave edin, yoğurma kabına yapışmayacak ve yumuşak hamur elde edinceye kadar yoğurun. Son bardak unu kontrollü ilave edin.
    2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın avuç içinde biraz yuvarlayıp hafif bastırın, yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı dizip, 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
    Afiyet olsun...

    06 Ekim 2011

    Tepside Kakaolu Kek Tarifi

    Genelde keklerimizi kek kalıplarında yaparız. ''Anne keki'' ini  hatırlamak için arada tepsi keki yapardım. Kekimi tepside yapmak, bugün aklıma geldi ve yapıp tarifini de  sizlerle paylaşmak istedim. Ben evde ne varsa katarım, kekimin içine. Siz fazlalıkları koymayabilir yada istediğiniz kadar çeşidi koyabilirsiniz. Kolay gelsin...


    Malzemeler:
    • 3 adet yumurta,
    •  1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker, ( 0,75 su bardağı),
    • 2 su bardağı tam buğday unu ( normal un olabilir),
    • 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı (0,75 su bardağı) ,( çeyrek su bardağı kadar erimiş tereyağı koyup, üzerini zeytinyağı ile tamamladım),
    • 1/2 su bardağı süt,
    • 1/2 su bardağı yoğurt,
    • Ceviz içi, kakao,
    • 1 er çay kaşığı zencefil, tarçın,
    • 1 paket vanilya,
    • 1 paket kabartma tozu,
    • Üzeri için susam,

    Yapılışı:
    1. Önce, bütün malzemeleri kullanıma hazır biçimde yakınınızda (elinizin altında) hazır bulundurun,
    2. Şeker ile yumurtayı 10 dakika kadar çırpın, susam hariç bütün malzemeleri ilave edin. Spatula ile iyice düzgün hamur oluncaya kadar karıştırın,
    3. 30 cm çapındaki yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün. Üzerine susam serpin. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
    Afiyet olsun...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...