30 Aralık 2011

Brokoli Salatası





Malzemeler:
  • Yarım kg brokoli,
  • 2 adet közlenmiş kırmızı  biber,
  • 1 su bardağı  mısır,
  • İri dövülmüş ceviz,
  • 1 limon suyu,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Brokoli yıkanır buharda veya az su ile 5-6 dakika haşlanır. Su ile haşlanır ise süzülür servis tabağına alınır, soğumaya bırakılır. 
  2. Mısır, ceviz ve ince doğranmış biberler brokolinin üzerine yerleştirilir. 
  3. Soyulmuş sarımsaklar tuz ile ezilir, 1 limon suyu ve sızma zeytinyağı ilave edilir, karıştırılır. Servis tabağındaki  brokolinin üzerine gezdirilerek dökülür.
Afiyet olsun...

13 Aralık 2011

Elma Şekeri Yapılışı



Malzemeler:

  • 5 adet sert kırmızı veya yeşil elma,
  • 5 adet tahta çubuk,
  • 1/2 su bardağı glikoz,
  • 3/4 su bardağı su,
  • 2 su bardağı şeker,
  • Gıda boyanız sıvı ise, 2-3 damla, jel ise kürdanın ucu ile çok az miktarda kırmızı gıda boyası,
Yapılışı:
  1. Elmaları yıkayın ve iyice kurulayın. Saplarını koparın ve ortalarına tahta çubukları derince saplayarak buzdolabında bekletin.
  2. Bir tencerenin içine, sırasıyla glikoz, su, şeker ve kırmızı gıda boyasını koyun 175 dereceye gelinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika.kaynatın. Altını kapatıp 5 dakika kadar bekletin. Bu arada elmaları buzdolabından çıkarın tekrar kurulayın.
  3. Elmaları tenceredeki şuruba çevirerek bulayın, elmaları çıkarırken altını tencerenin kenarına sürüp fazlalığı alın, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dik olacak şekilde dizin. Buzdolabına koyup donmasını bekleyin, sonra servis yapın.

Afiyet olsun...

07 Aralık 2011

Fırında Barbun Balığı


Malzemeler:
  • 1 kg barbunya balığı,
  • Sıvı yağı,
  • Yeterince mısır veya buğday unu, (ben mısır unu kullanıyorum)
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Balıkları temizleyin, bol suda yıkayın (kafalarını arzunuza göre koparıp, koparmayabilirsiniz) süzgece alın, suları süzülünceye kadar beklettikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın.
  2. Sonra balıkları  unlayıp hafif yağlanmış fırın tepsisine sıra ,sıra ve sık, sık dizin. Üzerlerine fırça ile sıvı yağı sürün.
  3. 200 derece ısıtılmış fırında arzunuza göre az veya çok pişirdikten sonra servis tabağına alın, sıcak sıcak, yeşillik veya mevsim salatası ile servis yapın.

Afiyet olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...