04 Şubat 2012

Safranbolu Lokumu


Bu tarifi uzun zamandır paylaşmak istiyordum. Yarıyıl tatilinde memleketim olan Samsun'a geldim. Safranbolu lokumunu yapıp Samsun'dan paylaşmak kısmet oldu. Çok hafif ve sevilen bir tatlı. Bazılarının içlerine muz yerine dövülmüş ceviz de koyabilirsiniz. Bekar evinde çekim yaptığım için sunum fotoğrafım istediğim gibi olmadı.:))


Malzemeler:
  • 4 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • Hindistan cevizi,
  • 2 veya 3 adet muz,
  • 1 paket krem şanti.
Yapılışı:
  1. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın buzdolabında bekletin.
  2. Köşeli bir tepsinin (ben fırın tepsisi kullandım) içine bol  hindistan cevizi serpin.
  3. Un, nişasta ve şekeri tencereye alın ve karıştırın, sonra sütü ilave edin orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin,
  4. Ocaktan alır almaz bol  hindistan cevizi serpilmiş tepsiye gezdirerek dökün, ıslak kaşık ile düzgünce yayın., yarım saat kadar buzdolabında soğuması için bekletin.
  5. Dolaptan çıkardıktan sonra krem şantiyi  üzerine düzgünce yayın.
  6. Tekrar dolaba kaldırın, yarım saat kadar beklettikten sonra 7 cm lik  şeritler halinde kesin.  
  7. Muzları boylamasına 4 parçaya kesin. Şeritlerin dar kenarına muzları yerleştirin, muzun etrafında bir tur attırın, kesin ve servis tabağına alın.
  8.  Bütün tepsideki  malzeme bitinceye kadar aynı işleme devam edin.
Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. Ellerinize saglik cok güzel görünüyor .

    YanıtlaSil
  2. Bu kadar hafif ve lezzetli bir tatlı olamaz. Hindistan cevizini çok sevdiğim için tarifinizi görünce hemen yaptım.Teşekkür ediyor, yeni tariflerinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ben de bu tarifi çok sık yapıyorum ama 1paket margarinde koyuyorum ben bu tarifte yok nasil rulo oluyo anlamadı

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...