05 Mart 2012

Şambali Tatlısı

Malzemeler:
  • 500 gr orta boy irmik (2 no'lu),
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 2 paket kabartma tozu,
  • 2 paket vanilya,
  • Tepsiye sürmek için pekmez,
  • Üzeri için fıstık veya badem,
Şurup Malzemesi:
  • 4 su bardağı şeker,
  • 4 su bardağı su,
  • 1/2 limon suyu,
Yapılışı:
  1. Şurup için  suyu ve şekeri 5 dakika kadar kaynatın, limon suyunu ilave edin bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Kare borcamı margarin ile yağlayın, 1 yemek kaşığı un serpin ve pekmez sürün.
  3. Hamur için bütün malzemeleri karıştırın en az 1 saat kadar dinlendirin. Sonra yağlanmış, unlanmış ve pekmez sürülmüş tepsiye dökün.
  4. 180 derece fırında üzeri koyu pembeleşinceye kadar pişirin. Tepsi fırından çıktıktan sonra fıstıkları ortalayacak şekilde dilimleyin, ılındıktan sonra ılık şurubu dökün. Her ikiside ılık olacak.
  5. Bir gün beklettikten sonra servis yapılırsa iyi olur.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...