30 Mart 2012

Krem Şantili Pastacı Kreması

Malzemeler:
  • 2 adet yumurta sarısı,
  •  3 su bardağı süt,(750 gr)
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası,
  • 5 çorba kaşığı un,(100 gr)
  • 7 çorba kaşığı toz şeker, (50 gr)
  • 1 paket vanilya,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı, (istenirse)
  • 1 paket sade krem şanti,
Yapılışı:
  1. Yumurta sarısı, nişasta, un ve şekeri  karıştırın, sütü yavaş yavaş ilave edin. Orta ateşte koyu bir kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra bir iki taşım kaynatın ocaktan alın. 
  2. Tere yağını ve vanilyayı ilave din oda sıcaklığına gelinceye  kadar ara sıra karıştırarak soğutun. 
  3. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Soğuyan kremaya ilave edin 2-3 dakika çırpın. 
Afiyet olsun...

14 Mart 2012

Cake Pops (kek topları)


Tek lokmalık lolipop formunda lezzetli kekler. Görünüşleri ve sunumları çok şık, yemesi kolay.
Malzemeler:
  • Sade veya kakaolu veya herhangi bir kek,
  • 200 gr krema,
  • Lolipop  çubukları veya tahta çubuk,
  • 200 gr bitter çikolata,
Yapılışı:
  1. Pişmiş keki rondoda çekin veya eliniz ile ufalayın. Kremayı ilave edip hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Eliniz ile parçalar koparın, yuvarlayın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Buzdolabında soğuması için 1 saat kadar bekletin
  2. Çikolatayı benmaride eritin. Çubukları erimiş çikolataya batırıp yuvarladığınız toplara saplayın. Topları erimiş çikolataya batırın üzerini kaşık yardımıyla çikolaya bulayın. Fazla çikolatayı topların çubuklarından hafif hafif kabın kenarına vurarak akmasını sağlayın.
  3. İsterseniz sade bırakabilirsiniz veya zevkinize göre değişik şekillerde süsleyebilirsiniz. Şeker ile süsleyecekseniz çikolata donmadan hemen yapmalısınız. 
  4. Süslediğiniz cake popları köpüğe dik olarak batırın yada tepsiye dizin.
Afiyet olsun...

13 Mart 2012

Pudingli Kek (Donevella, Alman keki)


Bu keki arkadaşım Aynur'da yedim, çok beğendim.
Malzemeler:
  • 250 gr margarin(oldukça yumuşak)
  • 250 gr şeker,
  • 4 adet yumurta,
  • 500 gr un,
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket kabartma tozu,
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 9 yemek kaşığı süt,
  • Vişne, 
  • Üzeri için çikolata,
Krema Malzemeleri;
  • 750 gr süt, 
  • 2 paket vanilyalı puding,
  • 200 gr ( margarin+ tereyağı karışımı),
Yapılışı:
  1. Pudingleri 750 gr süt ile pişirin ocaktan aldıktan sonra margarin ve tere yağını ilave edin ve çırparak soğutun. 
  2. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu bir kabın içinde karıştırın.
  3. Şeker ile yumurtayı 7-8 dakika çırpın, yumuşak margarini ilave edip biraz daha çırpın. 
  4. Süt ve un karışımını ilave edin pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Yağlanmış kare tepsiye hamurun yarısını gezdirerek dökün, 
  5. Kalan hamura kakaoyu ilave edin karıştırın tepsideki hamurun üzerine yayın. Vişne olduğunda belirli aralıklarla vişneleri dizin, 180 derece orta hararetli fırında pişirin. 
  6. Kek ılındıktan sonra üzerine  puding,  pudingin üstüne eritilmiş çikolata dökün.
Afiyet olsun...

05 Mart 2012

ŞAMBALİ TATLISI



Malzemeler:
  • 500 gr  irmik 
  • 2 su bardağı yoğurtun sulu kısmı
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • Üzeri için fıstık veya badem,
  • 2 yemek kaşığı pekmez
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker,
  • 4 su bardağı su,
  • 1 adet limon dilimi
Yapılışı:
  1. Şurup için  suyu ve şekeri limon dilimi ile birlikte 10 dakika kadar kaynatın, 
  2. Dikdörtgen borcamı tereyağ ile yağlayıp unladıktan sonra ince bir katman  halinde pekmez sürülür.
  3. Hamur için bütün malzemeleri karıştırın yağlanmış dikdörtgen borcama dökün. Bu şekilde 20 dk kadar irmiklerin yumuşaması için dinlendirin. Süre sonunda dikdörtgenler şeklinde dibine değmeyecek şekilde çizin. Badem veya fıstıkları dilim yerleri belli olan dikdörtgenler üzerine dizin.
  4. 180 derece fırında üzeri koyu pembeleşinceye kadar pişirin. Tepsi fırından çıktıktan sonra çiziklerden dilimleyin. Şambalinin sıcaklığı geçmeden ilk sıcaklığı geçmiş şerbet dökülür. Yani şambali sıcak, şurup orta sıcaklıkta olacak.
  5. Şambali bu şekilde en az 6 saat bekletilir, hatta bir gün beklettikten sonra servis yapılırsa daha iyi olur. 
Afiyet olsun...

02 Mart 2012

Süzme Yoğurtlu Kabak Salatası


Malzemeler:
  • 3-4 orta boy kabak,
  • 2 su bardağı süzme yoğurt,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • Dereotu
  • 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı,
  • Tuz,
  • Üzeri için iri dövülmüş ceviz,
Yapılışı:
  1. Kabakları yıkayıp kabukları kazıyın ve sonra rendeleyin. Uygun bir tencereye alın zeytin yağında kabaklar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Süzme yoğurta, tuz ile ezilmiş sarımsakları, kıyılmış dere otunu ilave edin karıştırın. Servis tabağına alın, üzerini ceviz ile süsleyin.
Afiyet olsun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...