Malzemeler:
- 1 lt süt,
- 1 su bardağı un,
- 1 su bardağı şeker,
- 2 paket vanilya,
- 1 çay kaşığı damla sakızı,
- Hindistan cevizi,
Yapılışı:
- Vanilya ve damla sakızı hariç bütün malzemeleri karıştırın, ocakta kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. İnmesine yakın dövülmüş damla sakızını ilave edin. Biraz daha kaynatıp ocaktan alın ve vanilyayı ilave edin, karıştırın.
- Islatılmış dar uzun bardaklara koyun. Soğuduktan sonra halka, halka kesin, hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına yerleştirin.
Afiyet olsun...
Malzemeler:
- 1 kg sakız kabak,
- 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 1 yemek aşığı kadar tereyağı,
- 2 adet kuru soğan,
- 3-4 adet domates,
- 3-4 yeşil sivri biber,
- Sarımsak,
- Nane, dere otu,
- Tuz.
Yapılışı:
- Kabakları soyup küçük doğrayın,
- Yayvan karnıyarık tenceresinde zeytin yağında soğanları ve biberleri birlikte biraz kavurun,
- Küp doğranmış domatesleri, tere yağını, kabakları ve ince doğranmış sarımsakları ekleyin, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar ara sıra ezmeden karıştırarak pişirin. İnmesine yakın tuzunu atın.
- Nane ve dere otu ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Malzemeler:
- 250 gr mısır gevreği,
- 1 yemek kaşığı bal,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 5 adet metro çikolata,
- İsteğe bağlı ceviz,
Yapılışı:
- Metroyu dilim dilim kesip kısık ateşte eritelim ocaktan alalım. Tere yağı, bal, ceviz ilave edip karıştıralım.
- Büyük kabın içine koyduğumuz mısır gevreğinin üzerine karışımı ekleyelim ve iyice karıştıralım, muffin kağıtlarının içine koyarak servise hazır hale getirelim.
Afiyet olsun...
Malzemeler:
- 6 adet temizlenmiş enginar,
- 300 gr kuşbaşı kuzu eti,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 tahta kaşığı zeytinyağı,
- Karabiber,
- Tuz,
Yapılışı:
- Temizlenmiş enginarları dörde bölün limonlu-unlu suda bekletin.
- Kuzu etlerini 1 kaşık zeytinyağı ile beraber suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edin birlikte biraz kavurun.
- Enginarları ekleyin 5-6 dakika kadar kavurmaya devam edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin tuzunu ve karabiberini ekleyip kısık ateşte pişirin. Ateşten almaya yakın kalan zeytinyağını ilave edin.
Afiyet olsun...