26 Mayıs 2012

padişah sultan lokumu


Malzemeler:
  • 1 lt süt,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 2 paket vanilya,
  • 1 çay kaşığı damla sakızı,
  • Hindistan cevizi,
Yapılışı:
  1. Vanilya ve damla sakızı hariç bütün malzemeleri karıştırın, ocakta kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. İnmesine yakın dövülmüş damla sakızını ilave edin. Biraz daha kaynatıp ocaktan alın ve vanilyayı ilave edin, karıştırın.
  2. Islatılmış dar uzun bardaklara koyun. Soğuduktan sonra halka, halka kesin, hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına yerleştirin.
Afiyet olsun...

20 Mayıs 2012

Kabak Kavurması Tarifi




Malzemeler:
  • 1 kg sakız kabak,
  • 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 1 yemek aşığı kadar tereyağı,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 3-4  adet domates,
  • 3-4 yeşil sivri biber,
  • Sarımsak,
  • Nane, dere otu, 
  • Tuz.
Yapılışı:
  1. Kabakları soyup küçük doğrayın,
  2. Yayvan karnıyarık tenceresinde zeytin yağında soğanları ve biberleri birlikte biraz kavurun,
  3. Küp doğranmış domatesleri, tere yağını, kabakları ve ince doğranmış sarımsakları ekleyin, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar ara sıra ezmeden karıştırarak pişirin. İnmesine yakın tuzunu atın.
  4. Nane ve dere otu ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

19 Mayıs 2012

Kozalak Tatlısı



Malzemeler:
  • 250 gr mısır gevreği,
  • 1 yemek kaşığı bal,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 5 adet metro çikolata,
  • İsteğe bağlı ceviz,
Yapılışı:
  1. Metroyu dilim dilim kesip kısık ateşte eritelim ocaktan alalım. Tere yağı, bal, ceviz  ilave edip karıştıralım.
  2. Büyük kabın içine koyduğumuz mısır gevreğinin üzerine karışımı ekleyelim ve iyice karıştıralım, muffin kağıtlarının içine koyarak servise hazır hale getirelim.
Afiyet olsun...

12 Mayıs 2012

Etli Enginar yemeği



Malzemeler:
  • 6 adet temizlenmiş enginar,
  • 300 gr kuşbaşı kuzu eti,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 tahta kaşığı zeytinyağı,
  • Karabiber,
  •  Tuz,
Yapılışı:
  1. Temizlenmiş enginarları dörde bölün limonlu-unlu suda bekletin. 
  2. Kuzu etlerini 1 kaşık zeytinyağı ile beraber suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edin birlikte biraz kavurun.
  3. Enginarları ekleyin 5-6 dakika kadar kavurmaya devam edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin tuzunu ve karabiberini ekleyip kısık ateşte pişirin. Ateşten almaya yakın kalan zeytinyağını ilave edin.
Afiyet olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...