31 Ekim 2012

fırında çinekop balığı


Malzemeler;
  • Çinekop balığı,
  • Çiçek yağı,
  • Tereyağı,
  • Tuz, karabiber,
  • Defne yaprağı,
  • Limon,
  • Kuru soğan,
Yapılışı;
  1. Temizlenmiş, yıkanmış ve tuzlanmış balıkları hafif yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin,
  2. Karabiber ile sıvı yağı karıştırıp bir fırça ile balıkların üzerine sürün.
  3. Arzu ederseniz her balığın içine çok az tereyağı koyabilirsiniz, nohut büyüklüğünde ben koydum. Balıkların içine defne yapraklarını yerleştirin.
  4. En son olarak 1 limonu 1 kuru soğanı dilimleyip tepsiye yerleştirin.
  5. 180 derece ısıtılmış fırında balıkların büyüklüğüne göre 15-20 dk pişirin. Bol yeşillik ve salata ile sıcak, sıcak servis edin....
Süper bir lezzet, afiyet olsun...

20 Ekim 2012

patatesli patlıcan oturtma yemeği (4-6 kişilik)


Hazırlama ve pişirme süresi 1 saat.
Malzemeler:
  • 3 adet patlıcan,
  • 3-4 adet patates,
  • 200 gr kıyma,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 orta boy kuru soğan,
  • 2 adet domates,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • 4-5 adet sivri yeşil biber
  • 3-4 diş sarımsak,
  • Maydanoz, dere otu,
  • Kimyon, karabiber,kekik, tuz,
Ön Hazırlık;
  1. Patlıcanları şerit şerit soyun, geniş halka şeklinde doğrayın, tuzlu suda bekletin,
  2. Patatesleri soyun ve halka halka doğrayın.
  3. Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın, maydanoz ve dere otunu yıkayın ince doğrayın.
  4. Domatesin kabuklarını soyun ve küçük doğrayın.
Yapılışı;
  1. Patlıcanları bol yağda kızartın yayvan bir tencerenin dibine dizin. Patatesleri de kızartın patlıcanların üzerine yerleştirin.( ilk önce patatesleri kızartın sonra patlıcanları kızartın).
  2. Bu işleri yaparken ayrı bir tencerede kıyma, ince doğranmış soğan ve biberleri birlikte  sıvı yağ da hafif kavurun üzerine kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri, sarımsakları ve salçaları ilave edin. Domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzu, karabiberi, kekiği ve kimyonu ilave edin, karıştırın ve ocaktan alın.
  3. Karışımı patlıcan ve patateslerin üzerine yayarak dökün. 2 su bardağı sıcak su ilave edin 10 dakika kaynatın ocaktan alın. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz koyun.
Afiyet olsun....

15 Ekim 2012

evde kumpir yapılışı

Malzemeler:
  • 8-10 adet küçük haşlanmış patates,
  • 2 yemek kaşığı tere yağı,
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, (bir kısmını üzeri için ayırın)
  • Sosis, haşlanmış mısır, konserve garnitür,
Yapılışı:
  1. Patatesleri güzelce ezin, henüz sıcakken kaşar rendesini, tere yağını ve tuzu ilave edin karıştırarak yedirin.
  2. Sonra karışımı borcama yayın, üzerine önce sosis olmak üzere arzu ettiğiniz malzemeleri yerleştirin. 
  3. En son olarak ayırdığınız kaşar rendesini serpin önceden 180 derece ısıtılmış fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...