23 Aralık 2013

KIYMALI KAPUSKA TARİFİ ( 4 kişilik)


Malzemeler;
  • 1 adet küçük boy beyaz lahananın yarısı,
  • 200 gr kıyma,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 1 adet kırmızı biber, 
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağı,
  • Yarım limonun suyu,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 1 çorba kaşığı domates salçası,
  • 1 çorba kaşığı biber salçası,
  • Tuz, pul biber,
Yapılışı;
  1. Lahana yıkandıktan sonra  ince, ince doğranır.
  2. Tencereye yağ,soğan , biber ve  kıyma ilave edilir birlikte  kavrulur, Daha sonra domates ve biber şalçası ilave edilir kavurmaya  devam edilir.
  3. İnce doğranmış lahana, sarımsak ilave edilir, lahanalar yumuşayıncaya kadar kavrulur, kokusunu almak ve lezzet vermek için limon suyu, üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ilave edilir kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun....

1 yorum:

  1. öğlen yemeğinde çıksa da yesek.. ellerinize sağlık paylaşım için..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...