31 Temmuz 2013

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ ( 4 kişilik)

yoğurtlubulgurköftesi

Malzemeler;
  • 1 su bardağı köftelik bulgur,
  • 1,5 su bardağu sıcak su,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 su bardağı un,
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta,
  • Tuz,
Sos Malzemesi;
  • 2  diş sarımsak,
  • Yoğurt,
  • 2 yemek kaşığı tere yağı,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
Yapılışı;
  1. Bulgurun üzerine 1,5 bardak sıcak su ekleyelim kapağını kapatarak kabarması için yarım saat kadar bekletelim.
  2. Bulgur şişince üzerine rendelenmiş soğanı, unu, ezilmiş sarımsağı , yumurtayı ve tuzunu ekleyip yoğuralım. Ufak toplar yapalım ortasına bastırıp düğme şekli verelim. Şekillendirme sırasında elinizi hafif ıslatırsanız daha kolay şekil verirsiniz.
  3. Kaynayan tuzlu su içine atalım ve haşlayalım. Haşladıktan sonra süzgeç ile suyunu süzdürüp servis tabağına alalım.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim ve son olarak tere yağında kavurduğumuz biber salçalı sos gezdirelim.
Afiyet olsun....

24 Temmuz 2013

TAVUKLU PIRASALI ÜÇGEN BÖREK


Malzemeler;
  • 6 adet yufka,
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 adet havuç,
  • 1 kg pırasa,
  • Sıvı yağ,
  • Tuz, karabiber,
Yapılışı;
  1. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın, pırasanın yeşil kısımlarını fazla kullanmadan ince ince doğrayın, havucu rendeleyin,
  2. Tencereye az sıvı yağ dökün ve tavuk etini soteleyin. Pırasa ve rendelenmiş havucu ilave edin sebzeler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin,  tuzunu ve karabiberini atın, karıştırın ocaktan alıp soğutun.
  3. Bir yufkayı serin üzerini hafif yağlayın diğer yufkayı serin tekrar hafif yağlayın son yufkaya kadar aynı işlemi tekrar edin. Son yufkayı serdikten sonra kalın şeritler halinde kesin. Uçlarına malzemeden koyun ve muska şeklinde sarın. Her şeridi ayrı ayrı sarın. 
  4. Hafif yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 200 derece de pişirin.
Afiyet olsun...

13 Temmuz 2013

ETİMEKLİ PATLICAN SALATASI

etimeklipatlıcansalatası 

Malzemeler;
  • 4 adet patlıcan,
  • 2 büyük domates,
  • 1 paket etimek, (hepsi kullanılmıyor)
  • 4 adet sarımsak,
  • Yoğurt, fazla sulu olmasın.
  • 1 adet kesme şeker,
  • 2 adet közlenmiş biber.
Yapılışı;
  1. Patlıcanları alaca soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın 10 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Tuzlu sudan patlıcanları sıkarak alın ve kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alın.
  2. Kabukları soyulmuş domatesleri rendeleyin veya küp doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytin yağında  sarımsakları hafif soteleyin, doğranmış domatesleri ve tuzu ilave edin pişirerek sosu hazırlayın.
  3. Servis tabağının altına etimekleri elinizle küçük  parçalara bölerek yerleştirin. Üstüne  kızarmış patlıcanları  düzgünce yayın. Önce domates sosunu sonra sarımsaklı yoğurdu dökün. 
  4. Közlenmiş biberleri şerit şerit keserek üzerini süsleyin.
Afiyet olsun...

10 Temmuz 2013

YOĞURTLU BULGUR SALATASI

bulgursalatası

Malzemeler;
  • 1 su bardağı ince bulgur,
  • 4 su bardağı yoğurt,
  • Ceviz,
  • Sarımsak,
  • Mayonez,
  • Yeşil soğan,(yeşil kısımları kullanılacak)
  • Dere otu,
  • Tuz,
  • Tere yağı
  • Kırmızı toz biber,
Yapılışı;
  1. Bulgur akşamdan 2 su yoğurt ile karıştırılır, üzeri kapatılır ve buzdolabında bekletilir.
  2. Salata yapılacağı zaman 2 su bardağı yoğurt, çok az mayonez, ince doğranmış yeşil soğan dere otu, ezilmiş sarımsak, dövülmüş ceviz ve tuz ilave edilir karıştırılır,
  3. Karışım servis tabağına yerleştirilir, üzeri tere yağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirilerek süslenir.
Afiyet olsun....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...