03 Temmuz 2014

ÇİKOLATALI GÜLLAÇ

çikolatalıgüllaç
Ramazan ayınız mübarek olsun diyor ve tatlısız ramazan olmaz diyerek nefis ve hafif bir güllaç tarifini paylaşıyorum....Soğuk ve ferah bir tatlı beğeneceksiniz...
Malzemeler:
  • Güllaç
  • 6 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 80 gr sütlü çikolata,
  • 2,5 yemek kaşığı kakao,
  • Antep fıstığı veya ceviz. 
çikolatalıgüllaç1
Yapılışı;
  1. Tencerede süt, şeker, hindistan cevizi ve kakao birlikte kaynatın. Kaynadıktan sonra içine çikolatanın yarısını  ilave edin ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin.
  2. Güllaç yapraklarını  tatlıyı yapacağınız tepsiye göre kesin.
  3. 1 kat güllaç yaprağını serin üzerine homojen bir şekilde sostan dökün. Güllaçların yarısına gelinceye kadar aynı işlemi yapın, iri parçalar haline getirilen fıstık ve rendelenmiş çikolatayı serpin. Çikolatayı iri doğranmış şekilde de kullanabilirsiniz.
  4. Kalan güllaç yaprakları bitinceye kadar aralarına sos dökerek tepsiye yerleştirin. En üstüne kalan fıstığı ve rendelenmiş çikolatayı serpin. 
  5. 1-2 saat bekleyip sos çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...