Malzemeler:
- Güllaç
- 6 su bardağı süt,
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
- 2 su bardağı toz şeker,
- 80 gr sütlü çikolata,
- 2,5 yemek kaşığı kakao,
- Antep fıstığı veya ceviz.
- Tencerede süt, şeker, hindistan cevizi ve kakao birlikte kaynatın. Kaynadıktan sonra içine çikolatanın yarısını ilave edin ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin.
- Güllaç yapraklarını tatlıyı yapacağınız tepsiye göre kesin.
- 1 kat güllaç yaprağını serin üzerine homojen bir şekilde sostan dökün. Güllaçların yarısına gelinceye kadar aynı işlemi yapın, iri parçalar haline getirilen fıstık ve rendelenmiş çikolatayı serpin. Çikolatayı iri doğranmış şekilde de kullanabilirsiniz.
- Kalan güllaç yaprakları bitinceye kadar aralarına sos dökerek tepsiye yerleştirin. En üstüne kalan fıstığı ve rendelenmiş çikolatayı serpin.
- 1-2 saat bekleyip sos çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun....