13 Aralık 2014

YOĞURTLU KIRIK MISIR ÇORBASI ( GÜRCÜ USULÜ)

mısırçorbası

Çocukluğumda en çok sevdiğim çorbalardan birisiydi..Aynı tadı yakalarmıyım diye düşündüm ama sonuç nefis oldu...Mısırını bayramda Samsun'a gittiğimde alıp getirmiştim. Mısır kaynağından olunca tadıda eskiyi aratmadı tabiki :)

Malzemeler:
  • 1 su bardağı kırık mısır,
  • 1/2 su bardağı kuru veya taze barbunya fasulye, 
  • 1-1,5 su bardağı süzme yoğurt ( yoğurt da olabilir)
  • 1 adet kuru soğan,
  • Tereyağı,
  • Nane ve kırmızı toz biber,
Yapılışı:
  1. Mısır ve kuru barbunya fasulye akşamdan ıslatılır. Ertesi gün tencereye alınır yumuşayıncaya  kadar haşlanır.
  2. Süzme yoğurt ayrı bir kap içinde su içinde ezilir kaynayan çorbanın suyundan alınır alıştırma yapılır.
  3. Kaynayan çorbaya yavaş, yavaş karıştıra karıştıra ilave edilir. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra tuzu atılır bir iki taçım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  4. Sos tavasında doğranmış soğanı terayağı ile kavuralım ( biraz kahverengi alanan kadar) sonra nane ve kırmızı toz biberi ekleyip kızdıralım.
  5. Çorbanın üzerine gezdirerk dökelim ve birazöık karıştıralım. Nefis çorbamız hazır...
Afiyet olsun....

08 Aralık 2014

Silverline ve Yağız İzgül ile “Hikayesi Tadında Yemekler”

Bugüne kadar teknolojik, fonksiyonel, şık ve çevreci ürünler ile mutfaklarımıza ulaşan Silverline, şimdi de “Hikayesi Tadında Yemekler" ile yine bizlerle.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

07 Aralık 2014

7 . İZMİR YEMEK BLOĞU YAZARLARI ETKİNLİĞİ


Her sene düzenlenen yemek bloğu yazarları etkinliği bu yıl 16 Kasım pazar günü Hitay Plaza da gerçekleşti. Çok eğlenceli ve güzel bir gün geçirdik. Bu seneki organizasyonu yapan arkadaşlar; Çocuklar Mutfakta, Fatoşça tadlar, Gözde Tarifler, İzmirden Lezzetler, Seldanın Mutfak Defteri
 ve Sofra Keyfim yemek bloglarının yazarları olan arkadaşlarımızın organize ettikleri bir kahvaltıda bir araya geldik.

Kahvaltımız bittikten sonra, salona girerken aldığımız kolonyaların üzerindeki numaralara göre yapılan çekilişte ben dahil bütün arkadaşlara hediyeler çıktı.
 Buluşma için Istanbul dan gelen çok değerli şeflerden Yunus Emre Akkor ve Filiz Çatalkaya Orhan değerli bilgilerini bizlerle paylaştı.


Buluşmayı organize eden arkadaşlara ve sponsor firmalara çok çok teşekkürler...
Tekrar buluşmak dileklerimle sevgiler....
SPONSOR FİRMALAR;

Okur Sabunları,  http://okursabun.com.tr/
Feast, Feast Cake Studio, http://www.feast.com.tr/
Calve Ketçap, http://www.calve.com.tr
Lipton Çay,  http://www.lipton.com.tr/
Kuntlar İçecek,  https://www.facebook.com/Kuntlar
Algida, http://www.algida.com.tr/
Redmond, http://multicooker.com/tr/     
Martı Yayınları, http://www.martiyayinlari.com/
Arkadya Kitap,  https://www.facebook.com/ArkadyaKitap
Ar Yıldız, http://www.aryildiz.com/
Tazemasa, http://www.tazemasa.com/
Tarhanababa, http://www.tarhanababa.com/
Chado Çay, http://www.chado.com.tr/
Keramika,   http://www.keramika.com.tr/ 
İMSE - Melike Bahçeci Kursu, http://www.imse.com.tr/
Evimsaray, http://www.evimsaray.com.tr/
Avon, https://kozmetik.avon.com.tr/
Atlantis Tablo, http://www.atlantistablo.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...