Malzemeler:
- 1 su bardağı kırık mısır,
- 1/2 su bardağı kuru veya taze barbunya fasulye,
- 1-1,5 su bardağı süzme yoğurt ( yoğurt da olabilir)
- 1 adet kuru soğan,
- Tereyağı,
- Nane ve kırmızı toz biber,
Yapılışı:
- Mısır ve kuru barbunya fasulye akşamdan ıslatılır. Ertesi gün tencereye alınır yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Süzme yoğurt ayrı bir kap içinde su içinde ezilir kaynayan çorbanın suyundan alınır alıştırma yapılır.
- Kaynayan çorbaya yavaş, yavaş karıştıra karıştıra ilave edilir. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra tuzu atılır bir iki taçım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
- Sos tavasında doğranmış soğanı terayağı ile kavuralım ( biraz kahverengi alanan kadar) sonra nane ve kırmızı toz biberi ekleyip kızdıralım.
- Çorbanın üzerine gezdirerk dökelim ve birazöık karıştıralım. Nefis çorbamız hazır...
Afiyet olsun....