31 Ocak 2015

ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE


Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ,
  • 1/2 Limon suyu,
  • 1 çay bardağī mahlep,
  • 1 cay bardaği çörek otu,
  • 1 tatli kaşığı tuz,
  • 1,5 yemek kaşığı şeker,
  • 1 yumurta, sarısı üzerine, akı içine kullanılacak,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Aldığı kadar un,
Yapılışı:
  1. Bütün malzemeler ile yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.
  2. Hamurdan parça alınır, yaklaşık 5 cm genişliğinde uzun rulo yapılır, üzeri düzleştirilir, verev verev parçalar kesilir, Yağlı kagıt serilmiş tepsiye dizilir.
  3. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...