16 Şubat 2015

ÇİKOLATALI CUPCAKE

çikolatalıcupcake
Malzemeler;
  • 220 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 1 kutu krema (200 gr) (oda sıcaklığında)
  • 4 adet yumurta,(oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 4 su bardağı un,
  • 4 yemek kaşığı kakao,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 çimdik tuz,
  • Portakal kabuğu rendesi, arzu edilirse.
Yapılışı;
  1. Oda sıcaklığında tereyağı ve şeker mikser ile yaklaşık 2 dakika çırpılır.
  2. Yumurtalar tek tek eklenir. Her eklemeden sonra mikser ile karışımla bütünleştirilir.
  3. Sıvı krema eklenir 1-2 dakika daha çırpma işlemine devam edilir.
  4. Birlikte elenmiş tuz, un, kakao, kabartma tozu, karbonattan oluşan kuru karışım ilave edilir, sadece bütünleşinceye kadar mikser ile kısa süre karıştırılır.
  5. Kalıpların içine 2/3 ünü dolduracak şekilde pay edilir. kek kalıbınız 12 li ise 2 kere de pişirebilirsiniz.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir. Tel ızgarada soğutulur.
  7. Arzuya göre içleri oyulup krema doldurulur. Üzerlerine krema sıkılarak süslenir. Şeker hamuru ile süsleme yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

08 Şubat 2015

KREMALI İNCİRLİ TATLI



Çok hafif ve lezzetli bir tatlı. Deneyin mutlaka beğeneceksiniz
Malzemeler:
  • 8 adet kuru incir,
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı un,
  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta,
  • 1 paket kabartma tozu,
Şurup malzemesi:
  • 1,5 su baradağı su,
  • 1 yemek kaşığı nestcafe,
  • 1/2 su bardağı toz şeker,
Krema malzemesi:
  • 1 litre süt,
  • 2 yemek kaşığı nişaşta,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 5 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 paket krem şanti,
Yapılışı:
  1. İncirler küçük doğranır, yumuşaması için suda bekletilir,
  2. Yumurta ile toz şeker birlikte 10 dakika kadar çırpılır.Suda yumuşatılmış incir, ceviz içi ve kabartma tozu ile birlikte elenmiş un ilave edilir karıştırılır, elde edilen karışım  yağlanmış borcama düzgün bir şekilde yayılır.
  3.  180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  4. Şurup için malzemeler karıştırılır.
  5. Kekin üzeri kurdan ile bir kaç yerinden delinir, hazırlanan şurup yavaş yavaş dökülür.
  6. Krema için krem şanti hariç diğer malzemeler ile krema hazırlanır. Krema soğucuktan sonra krem şanti ilave edilir mikser ile 3 dakika çırpılır.
  7. Soğumuş olan kekin üzerine boşaltılır ve üzeri düzeltilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...