06 Ekim 2016

MAGNOLİA PUDİNG


Hafif olduğu kadar lezzeti harika bir puding..

Malzemeler;
  • 1 litre süt,
  • 2 adet yumurta sarısı,
  • 6 yemek kaşığı toz şeker,
  • 3 yemek kaşığı nişasta,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1 kutu (200gr)  krema,
  • vanilya
  • 1 paket bebe bisküvisi ( kakaolu ve sade bisküvide olur)
  • Çilek, muz veya ananas
Yapılışı;
  1. Bisküviler rondodan geçirilir.
  2. Krema tenceresinde yumurta sarıları,ile şeker tel çırpıcı iyice çırpılır. Üzerine süt, nişasta, un ilave edilir tekrar karıştırılır ve kaynadıktan sonra 3-4 dakika kadar kıvam alıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınır vanilya ilave edilir.
  3. Muhallebi arada karıştırılarak üzerinin kabuk bağlanması önlenir. Bu şekilde soğuyan muhallebiye krema ilave edilir 3-4 dakika mikser ile çırpılır.
  4. Çilekler veya muzlar dilimlenir.
  5. Küçük kavanoz, arzu edilen büyüklükteki kase veya ayaklı bardakların kenarlarına meyveler hafif bastırılarak yapıştırılır. Bir kaşık çekilmiş bisküvi konulur, sonra biraz puding sonra tekrar bisküvi tekrar puding konulur ve en üstüne meyve yerleştirilir. Yerleştirme sırasını ve kat sayısını dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
  6. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirden sonra servis yapılır..
Üzerlerini kapak veya streç flim ile kapatılırsa 2-3 gün tazeliğini koruyor..

Afiyet olsun :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...