14 Ağustos 2016

MANTAR SOTE


Malzemeler:
  • 1 paket kültür mantarı, (400-500gr)
  • 2 adet kuru soğan,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2 adet iri domates,
  • 2-3 diş Sarımsak,
  • 4-5 adet yeşil biber,
  • 1 adet kırmızı biberi istenirse,
  • Tuz, karabiber,
Yapılışı;
  1. Mantarlar iyice yıkanır doğranır, limonlu suda bekletilir,
  2. Tencerede ince doğranmış soğanlar, biberler ve sarımsak birlikte 1-2 dakika kavrulur. Doğranmış mantarlar ilave edilir, mantarlar suyunu salınca doğranmış domatesler ilave edilir. Tuz ve karabiber ilave edilir.
  3. Suyu istediğiniz kıvama gelince  ocaktan alınır sıcak olarak servis yapılır.(Sulu sevmezseniz  kapak açık pişirerek suyunu çektirebilirsiniz)
Afiyet olsun :)

12 Ağustos 2016

PATLICANLI BÖREK

patlıcanlıbörek 

 Malzemeler:
  • 4 adet yufka,
  • 5-6 adet patlıcan
  • 2 adet kurusoğan
  • 6 adet sivri yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak istenirse.
  • 1 yemek kaşığı silme salça
  • Yarım çaybardağı zeytinyağı
  • karabiber, kimyon, tuz,
  • Üzeri için 1 adet yumurta sarısı,
  • Susam ve çörek otu.
Yapılışı;
  1. Patlıcanlar alaca soyulur  minik minik doğranır acısı çıkması için tuzlu suda en az 15 dakika bekletilir.
  2. Tencerede minik doğranmış soğan ve biberler yağda hafif kavrulur. Salça ve minik doğranmış domatesler ilave edilir biraz karıştırılır. 
  3. Tuzlu sudan çıkarıp suyunu sıkarak sıktığımız patlıcanlarımızda ilave edilir kapak kapalı olarak su ilave etmeden patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. İnmesine yakın tuz, karabiber ve kimyon ilave edilir. ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
  4. Yufkalar tezgaha serilir enine ve boyuna olmak üzere 4 adet parçaya kesilir. Her parçaya yemek kaşığından biraz az yağ sürülür. Yufkanın geniş tarafına hazırladığımız patlıcanlı iç konulur kenarları içe doğru katlanır ve rulo şeklinde sarılır gül şekli verilir.
  5. Tüm yufkalara aynı işlem yapılır.
  6. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir, Üzerine birazcık yağ ile karıştırdığımız yumurta sarısı sürülür. İsteğe göre susam ve çörek otu serpilir. 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...