27 Eylül 2016

HUMUS TARİFİ

Malzemeler;
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut,
  • 4 çorba kaşığı tahin,
  • 1 adet limon suyu,
  • 3 diş sarımsak,
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • 1/2 çaybardağı su )haşladığınız nohutun suyunu kullanabilirsiniz)
  • Bir çay kaşığı  kimyon,
  •  tuz,
  • Üzeri için 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı;
  1. Haşlanmış nohutların kabukları soyulur. Soymadan da yapabilirsiniz.
  2. Sarımsak tuz ile ezilir.
  3.  Nohut, ezilmiş sarımsak, tahin, limon suyu, kimyon, tuz,  zeytinyağı ve su ilave edilir mutfak robotunda krema kıvamını alıncaya kadar iyice ezilir. Suyu kontrollü koyalım kıvamı koyu gelirse su ilave edebilirsiniz.
  4. Servis tabağına alınır düzgünce  yayılır. Üzerine zeytinyağında kızdırılmış toz biber gezdirilir.
Afiyet olsun :)

26 Eylül 2016

BEZE TARİFİ

beze 

  Malzemeler;
  • 3 yumurta akı,
  • 1 su bardağı toz şeker (200grlık bardak kullandım)
  • Bir çimdik tuz
Yapılışı;
  1. Yumurta aklarına tuz ilave edilir ve mikser ile yumuşak beyaz köpük oluncaya kadar çırpılır. Yaklaşık 5 dakika kadar.
  2. Şekerin yarısı mikseri durdurmadan kaşık kaşık ilave edilerek yüksek hızda çırpılmaya devam edilir. Kalan diğer yarısı birden konulur. Çırpıcının ucundan düşmeyecek kıvama gelmiş olması ve şekerin de erimiş olması gerekiyor. . Parmağınız ile ezerek anlayabilirsiniz. Essonso robot ile 6 dakikada istenen kıvama geldi.
  3. Hazırlanan karışım krema torbasına alınıp istenen sıkma ucu takılır, yağlı kağıt derilmiş tepsiye dik tutularak sıkılır.
  4. 110 derece ısıtılmış fırında sıkılan bezelerin büyüklüğüne göre 1 - 1,5 saat tutulur. Pişirme süresi önemli yeterince pişmez ise ortası çiğ kalıyor. Çıkarmadan evvel bir tanesi alınıp kontrol edilebilir.
Afiyet olsun:)

08 Eylül 2016

HAZIR YUFKA İLE KARNIYARIK BÖREK

Malzemeler;
  • 3 adet hazır yufka
  • 4-5 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet patates
  • Beyaz peynir, lor peyniri vs ne isterseniz
  • Tuz, karabiberi pul biber
  • Sıvı yağ ( zeytinyağı kullandım)
  • Üzerleri için kaşar peyniri
  • Üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı;
  1. Patatesler rendelenir, domateslerin kabukları soyulur küçük doğranır, biberler ince ince doğranır, sıvıyağ ve yumurta hariç bütün malzemeler karıştırılır.
  2. Yufkanın üzerine yaklaşık bir yemek kaşığı sıvıyağ sürülür. Kenarları ortaya doğru katlanır kare şekli verilir. Sonra kare olacak şekilde dört parçaya kesilir. Her parçaya hazırladığımız karışım konulur, sarılır, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  3. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Üstleri kesilir, 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir. Pişirme süresi fırınınıza göre değişebilir. Üzerleri kızarınca fırından çıkarılır kesilmiş yerlerine kaşar peyniri yerleştirilir, tekrar fırına sürülür. 3-4 dakika kadar fırında tutulur sonra çıkarılır. nefis böreğiniz hazır.
Afiyet olsun :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...