tag:blogger.com,1999:blog-5632411896886175640.post5413115836927217421..comments2024-02-20T10:13:00.706+03:00Comments on gemyeli mutfaktayız-izmir resimli yemek tarifleri-hamur işleri-tatlılar-tuzlular: Ev Usulü Siyah Zeytin Tatlandırma (yuvarlama usulü)nurşen karabıyıkhttp://www.blogger.com/profile/11632449313620064971noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-5632411896886175640.post-73551635286499803572023-11-04T14:38:18.333+03:002023-11-04T14:38:18.333+03:00Yağ koymayın yumuşatıyo Yağ koymayın yumuşatıyo Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5632411896886175640.post-18937835913135938842023-04-13T08:57:50.291+03:002023-04-13T08:57:50.291+03:00Sele yapılacak zeytinlere zeytin yağı konursa zeyt...Sele yapılacak zeytinlere zeytin yağı konursa zeytin yağında olan asit zeytini eritir! Zeytin yağı dışında hangi yağı koyarsanız koyun(çiçek, mısır, vb gibi) iyi sonuç alacaksınız . Zaten zeytin yapipta zeytin yağına koyan tek millet biziz galiba😁İsmailnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5632411896886175640.post-30277150006034879842022-12-26T10:28:54.204+03:002022-12-26T10:28:54.204+03:00Bende yapdım bidonda bekliyor durdukça daha güzell...Bende yapdım bidonda bekliyor durdukça daha güzelleşiyor Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5632411896886175640.post-7275045399086093182022-12-04T14:24:10.535+03:002022-12-04T14:24:10.535+03:00Zeytini ilk tuzlama esnasında satın alip eve getir...Zeytini ilk tuzlama esnasında satın alip eve getirdiginizde yıkamayın. Direk bidona koyup tuzla buruşturun.yani su değmesin tozlu olsun farketmez. Sonra yıkanacak yukar-daki yorumu uygulayın yeterli. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5632411896886175640.post-3208380753040637362022-12-04T14:19:10.570+03:002022-12-04T14:19:10.570+03:00Zeytinyağı konmaz doğru diyorlar... Sadece siyah z...Zeytinyağı konmaz doğru diyorlar... Sadece siyah zeytin ve tuz o kadar. Başka birşey koymayın. Her 5 lt su bidonuna 3 kg siyah zeytin alır. Bir buçuk avuç kaya tuzu. Marketteki iri turşu tuzu olmaz. Kaya tuzu arayın,sorun bu tuzu koyun. 2 Ay çalkalayın bidondaki tuzlu zeytini. Tatlanmış sa. Güzelce bidondan çıkarın yıkayın ve güneşe serin kurutun iki gün kurusun. Sonra temiz bir bidona alın. Yarim çay kaşığı ayçiçek yağı katın bir iki karıştırın hepsine değsin. Bidondan azar azar çıkarıp tüketin afiyet olsun Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5632411896886175640.post-79929695760118555082022-11-10T17:43:56.324+03:002022-11-10T17:43:56.324+03:00👍👍Onurun hobi merkezihttps://www.blogger.com/profile/07422210701681106331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5632411896886175640.post-10565616963734165042022-11-05T17:14:04.976+03:002022-11-05T17:14:04.976+03:00Fazla yerde yuvarlamayın zetinleri haftada iki def...Fazla yerde yuvarlamayın zetinleri haftada iki defa yuvarkayın. Kesinlikle çalkalamayın çalkalarsanız yumhşar vıcık vıcık olur. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5632411896886175640.post-75814285617813278312022-11-03T14:47:55.389+03:002022-11-03T14:47:55.389+03:00Aynn.Yaa bnmde zeytinlerim hep ezikti eziktiAynn.Yaa bnmde zeytinlerim hep ezikti eziktiHülyaahttps://www.blogger.com/profile/07541788259692485313noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5632411896886175640.post-63776415843353504892022-11-02T22:25:40.541+03:002022-11-02T22:25:40.541+03:001kg 1 yemek kaşığı kayatuz1cay kaşığı şeker1kg 1 yemek kaşığı kayatuz1cay kaşığı şekerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5632411896886175640.post-85449699931156614172022-10-23T19:09:52.193+03:002022-10-23T19:09:52.193+03:00Kesinlikle. Zeytinyağı. Konmaz. Yumuşatır emeğini...Kesinlikle. Zeytinyağı. Konmaz. Yumuşatır emeğinize. Yazık olur. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5632411896886175640.post-68272567872711161432022-01-09T22:55:12.453+03:002022-01-09T22:55:12.453+03:00Zeytin+tuz. Başka birşey koymayın. Zeytinyağ sakın...Zeytin+tuz. Başka birşey koymayın. Zeytinyağ sakın koymayın. Zeytin olgunlaşınca süzün ve sofra bezi veya tepsilere serip 2-3 gün kurutun. Bu arada yumuşak olanları ayırıp zeytin ezmesi yapabilirsin. Kuruyan olgunlaşmış zeytinleri, bir bidon ise taffer kapta buzdolabında saklayın. Günlük kahvaltı tabağına aldığınız zeytinyağı isterseniz koyun. Eğer yaptığınız zeytin 2 ve çok bidon ise her 5 litrelik kuru bidona geri koyun ve üzerine yarım çay bardağı AYÇİÇEĞİ YAĞI koyup iyice çalkalayın güneş görmeyen serin kapalı bir yerde 1-2 sene saklayabilirsiniz. Böyle yapılan Zeytin yillaninca çok güzel olur. Ben yaptım mı 6-7 bidon yaparım ve geçen senenin zeytini tuketirim.HAKKIKhttps://www.blogger.com/profile/10652023706671654781noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5632411896886175640.post-31012090635845048172021-06-20T00:58:59.176+03:002021-06-20T00:58:59.176+03:00aynen böyle yapıyorum zeytinler cıvık cıvık oluyor...aynen böyle yapıyorum zeytinler cıvık cıvık oluyor sert olmuyor ayrıca tuzu arınmıyor hep döktüm neden Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10933943491078093288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5632411896886175640.post-31835191156277767452021-06-17T19:17:42.206+03:002021-06-17T19:17:42.206+03:00Yenmek için çıkartılan ve sık sık karıştırılıp kur...Yenmek için çıkartılan ve sık sık karıştırılıp kurutulan zeytinler ayrı bir cam kavanoza alınır ve üzerine(yukarıda belirtilen ölçüler için)bir klasik çay bardağı çiçek yağı ilave edilip kapak kapanır.Küflenme yapmaması için zeytinlerin her tarafı yağlanacak şekilde ve zedelenmiyecek şekilde bir kaç kez çevrilir.Eğer zeytinyağı koyarsanız zeytinler diriliğini kaybeder ve çok yumuşar.Yemek için çırtıldığında arzu edildiği kadar zeytinyağı ilave edilir.<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09164683026184524332noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5632411896886175640.post-77424266093017796942020-11-10T15:13:25.458+03:002020-11-10T15:13:25.458+03:00Uygulandi ve sonuç mükemmel teşekkür bu güzel bilg...Uygulandi ve sonuç mükemmel teşekkür bu güzel bilgi içinBirilyashttps://www.blogger.com/profile/10529587362153165606noreply@blogger.com