07 Mayıs 2021

HALEP TATLISI

Malzemeler;
  • 3,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı süt
  • 6-7 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
2 çay bardağı Hindistan cevizi

Halep tatlısının yapılışı;
  1. Dikdörtgen fırın kabını tereyağı ile güzelce yağlayın.
  2. İrmik, toz şeker, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırma kabında harmanlayın. Üzerine sütü ilave edip iyice karıştırın.
  3. Hazırladığınız hamurun üçte birini fırın kabına dökün ve düzgünce yayın. Hamurun üzerine kenarlarından 1 parmak boşluk kalacak şekilde pekmezi yayın.
  4. Pekmezin üzerine de ceviz parçalarını serpip hamurun kalanını da dökün ve düzgünce yayın.
  5. Üzerini bir tepsi ile kapatın ve bu şekilde 1 saat dinlendirin.
  6. Dinlenen hamuru 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  7. Tatlı pişerken şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırın 7-8 dk kaynatın, ocaktan alın. İnmesine yakın 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edin.
  8. Tatlı fırından çıkar çıkmaz üzerine ılınmış şerbeti dökün.
  9. Tatlınızı bu şekilde şerbetini çekmeye ve soğumaya bırakın.
  10. Soğuyan tatlıyı ince uzun dikdörtgen dilimler halinde kesin.
  11. Dilimleri Hindistan cevizine bulayıp servis tabaklarına alın.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...