Yarım paket çubuk makarna ( fırında makarna için özel kalın makarna)
2 kaşık yağ
2 kaşık un
Yarım litre süt
2 yumurta
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi (1 su bardağı üzeri için)
YAPILIŞI:
Makarna haşlanır soğuk sudan geçirilir süzülür.
Ufak bir tencerede yağ eritilir hafif kızdırılır ile un hafif pembe kavrulur ( olunca mis gibi koku duyarsınız). yavaş, yavaş aynı zamanda karıştırarak süt ilave edilir muhallebi gibi pişirilir. ( unun topaklanmasına izin vermeyin, olmazsa blendır kullanın). Ilınınca yumurta, kaşar rendesi, tuz ve karabiber eklenir karıştırılır.
Fırın tepsisi yağlanır ( kare veye dikdörtgen borcam olabilir). hazırlanan sostan biraz konup yayılır, kaşar rendesi serpilir.
Haşlan makarna sosun üzerine yayılır bastırılarak sıkıştırılır. geri kalan sos üzerine dökülür. ( sos ve makarnayı ayrı bir kapta karıştırıp sonra tepsiye boşaltabilirsiniz). Kaşar rendesi serpilir ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder