Nefis bir tarif... Baharatları damak zevkinize göre ekleyip, çıkarabilirsiniz. Veganlar kaşar peynirini ve yoğurtu çıkarabilirler.
Malzemeler;
Yarım kg brüksel lahanası,
1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
Pul biber
Karabiber,
Ezilmiş veya rendelenmiş sarımsak,
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Üzeri için kaşar peyniri rendesi,
Yapılışı;
Lahanalar temizlenir, yıkanır tuzlu suda 5 dk haşlanır suyu süzülür. İçinin pişmeye devam etmemesi için soğuk sudan geçirilir.
Geniş bir kaseye lahanalar dışında diğer malzemeleri koyun iyice karıştırın.
Haşlanmış lahanaları sosun üzerine alın ve sosun heryerine bulaşması için karıştırın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine (borcama) dökün.
lahanaları tepsiye üst üste gelmiyecek şekilde dizin. Lahanaların üstlerine altı düz olan bir bardak ile hafifçe bastırarak ezin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 180 derece fırında peynirler eriyip kızarmaya başlayıncaya kadar kontrollü pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder