Panna cotta tadı oldukça leziz ve hafif bir İtalyan tatlısı. Pişmiş krema anlamına geliyormuş. Hazırlanışı oldukça kolay ve de çok kısa sürede hazırlanıyor.
Malzemeler:
- 2 kutu krema, 400 gr
- 6 yemek kaşığı toz şeker,
- 2 tatlı kaşığı toz jelatin,
- 2 su bardağı süt,
- 1 paket vanilya,
- 1 yemek kaşığı nişasta,
- Mevsim meyveleri,
Yapılışı:
- Sütün içine jelatin ile nişastayı koyun ve karıştırın .
- Küçük bir tencerenin içine kremanın tamamını boşaltın şekeri ilave edin karıştırın ve kısık ateşte kaynatın.
- Jelatin ve nişasta karıştırılmış sütü yavaş yavaş ilave edin, muhallebi gibi pişirin.
- Su ile ıslatılmış kalıplara yerleştirin, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
- Kalıbı ters çevirip bir tabağa yerleştirin, arzu ettiğiniz meyvelerle servis yapın.
Afiyet olsun...
Çok sevdiğim bir tatlı. Sen de çok güzel yapmışsın. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilbu tariften kaç kişilik panna cotta çıkıyor acaba
YanıtlaSilbu tariften kaç kişilik panna cotta çıkıyor acaba
YanıtlaSilben de çok severim bu tatlıyı. afiyet şeker olsun sizlere hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilmerhaba, bu tarifi akşam üzeri yaptım ve az önce tadına baktım.. her bir ölçü yerli yerinde,ne bir eksik nede bir fazla,buzdolabında bekletme süresi de tam yerinde :))tadı bir harika :)) paylaşım için çok çok teşekkürler :)) ellerimize sağlık:)) hoşçakalın:)
YanıtlaSilafiyet olsun:) beğendiğinize sevindim...sevgilerimle..
YanıtlaSilİdare eder krema light olursa daha başarılı olabilir bide 1 yumurta kırarsanız daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.
YanıtlaSilBöğürtlen soslu çok güzel oluyor hafif çok lezzetli ben hazırını yaptım
YanıtlaSil