Malzemeler;
- 500 gr kuş başı et,
- 1 adet orta boy kuru soğan,
- 3 yemek kaşığı tereyağı veya 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
- 7-8 adet sivri yeşil biber,
- 4 adet domates,
- Karabiber, kekik, kimyon, tuz,
- İstenirse kaşar rendesi,
Yapılışı;
- Küçük kuşbaşı doğranmış etler sacın çukur kısmına alınır, uygun kapak ile kapatılır, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte ara sıra karıştırılarak pişirilir.
- Halka, halka doğranmış biber ve ince doğranmış soğan ilave edilir birlikte kavrulur.
- Küp doğranmış domatesler ilave edilir domatesler yumuşayıncaya kadar kavrulmaya devam edilir.
- Sıcak servis yapılır.
tazecik ekmek ile miss
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler