Malzemeler;
- 1/2 kg yaş kadayıf,
- Ceviz içi,
- 400 gr tereyağı (daha az kullanabilirsiniz ve sıvı yağ ile karıştırabilirsiniz)
Şerbeti için malzemeler;
- 5 su bardağı toz şeker,
- 6 su bardağı su,
- Yarım limon suyu,
Yapılışı;
- Su ve şeker 10 dakika kadar kaynatılır, sonuna doğru limon suyu ilave edilir .
- Kadayıf ince ve uzun serilir, ortasına kadayıf boyunca ceviz serpilir, Kadayıfın ucundan başlanarak çevire çevire burularak sarılır tepsiye yerleştirilir.
- Elimizdeki malzeme bitinceye kadar aynı işleme devam edilir.
- Ocakta kızdırılmış tereyağı tepside bulunan kadayıfın üzerine eşit olacak şekilde gezdirilerek dökülür.
- 200 derece ısıtılmış fırında kızartılır.
- Soğumuş olan kadayıfa şerbet biraz ılıkken dökülür. Şerbeti kontrollü koymanızda fayda var. Hepsini koymayıp bir kısmını şurubun durumuna göre sonradan koyabilirsiniz.
Nefis tatlı tarifiniz için teşekkürler. http://www.ustasindanlezzetler.com/findikli-burma-tatlisi-tarifi.html buna benzer bir tarif. Sizinkide harika olmuş. Tarif defterim arasında şimdiden yerini aldı.
YanıtlaSil