Malzemeler:
- Güllaç
- 6 su bardağı süt,
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
- 2 su bardağı toz şeker,
- 80 gr sütlü çikolata,
- 2,5 yemek kaşığı kakao,
- Antep fıstığı veya ceviz.
- Tencerede süt, şeker, hindistan cevizi ve kakao birlikte kaynatın. Kaynadıktan sonra içine çikolatanın yarısını ilave edin ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin.
- Güllaç yapraklarını tatlıyı yapacağınız tepsiye göre kesin.
- 1 kat güllaç yaprağını serin üzerine homojen bir şekilde sostan dökün. Güllaçların yarısına gelinceye kadar aynı işlemi yapın, iri parçalar haline getirilen fıstık ve rendelenmiş çikolatayı serpin. Çikolatayı iri doğranmış şekilde de kullanabilirsiniz.
- Kalan güllaç yaprakları bitinceye kadar aralarına sos dökerek tepsiye yerleştirin. En üstüne kalan fıstığı ve rendelenmiş çikolatayı serpin.
- 1-2 saat bekleyip sos çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun....
merhaba nurşen hnm elinize sağlık blogunuzu yeni buldum bir kaç tarifinize baktım çok beğendim ama malesef tariflerinizi paylaştığınız facebook sayfanız yok sanırım lütfen tariflerinizi paylaştığınız sayfanız yok ise açarmısınız facedende tariflerinizi takip etmek isterim bu arada bloğunuza ara vermişsiniz tarihe bakınca anlamak zor olmadı bence yeteri kadar ara vermişsiniz güzel tariflerinizin devamını bekliyorum sevgiler
YanıtlaSilMerhaba Emine Hanım; beğenileriniz için öncelikle teşekkür ediyorum...haklısınız uzun zaman oldu...mavidemlik adlı pasta ve kurabiye blogum ile ilgilenmekten yemek sitem ile fazla ilgilenemiyorum...yaptıklarımı özel facebook sayfamda paylaşıyorum...o nedenle açmayı düşünmedim ...sevgiler...
YanıtlaSilözel facebook sayfanızdan takip etmek isterim nurşen hnm sakıncası yok ise :)
YanıtlaSilPaylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
YanıtlaSilwww.cay-makineleri.com