06 Şubat 2022

YOĞURTLU PİŞİ

 Hem pratik, hem kolay hem de hiç yağ çekmez. İçini peynirli veya istediğiniz harç ile de yapabilirsiniz. Hamur fazla gelirse buzluğa kpyup istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Ani gelen misafirlere çayın yanında nefis bir pişi ikram edebilirsiniz.

Malzemeler;

  • 1 su bardağı süt,  (200 ml lik bardak)
  • 1/2 su bardağı yoğurt,
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta, 4-4,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ,
Yapılışı;
  1. Karıştırma kabının içinde kabartma tozu, un ve tuz karıştırılır. Bir bardak unu sonradan kontrollü olarak koyun. 4,5 bardak tam geldi benim hamuruma.
  2. Kuru maddeler hariç diğer malzemeler çırpıcı ile karıştırılır, Pürüzsüz hale gelince un karışımı kısım, kısım eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  1. Hamur yarım saat dinlendirilir, dinlendirilen hamur 4 parçaya ayrılır. Her parça oklava ile ince olmayacak şekilde açılır ve kareler veya dikdörtgenler şeklinde kesilir, kızgın yağda altlı, üstlü kızartılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...