20 Nisan 2022

YOĞURTLU ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

 


Malzemeler;

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek ( 1 çay bardağı kuru mercimek )
  • 1 su bardağı erişte
  • 2 su bardağı yoğurt veya 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 litre su veya et suyu (7-8 su bardağı)
  • Tuz
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane


Çorbanın Yapılışı;
  1. Yeşil mercimek suda haşlanıp (15-20 dk) suyu süzülür. Yarım haşlanır.
  2. Bir tencereye 1,5 litre kadar su ve tuz konulur (7-8 su bardağı) kaynatılır. Erişte ekleyip, yumuşayana kadar pişirilir. (15 dk) . Mercimeği bu aşamada da koyabilirsiniz. Pişmesi garanti olur.
  3. Yumuşayan erişteye haşlanmış yeşil mercimek ve tuz eklenir ve bir taşım birlikte kaynatılır.
  4. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve un krema haline gelene kadar çırpılır. Süzme yoğurt kullanılacak ise su ile ezilir, sonra un ve yumurta sarısı ilave edilir karıştırılır.
  5. Pişen Çorbanın suyundan 2-3 kepçe alıp yoğurtlu karışıma eklenir ve hızlıca karıştırılır. Ilıtılan bu yoğurtlu karşım çorbaya eklenir ve hızlıca karıştırılır, bir taşım birlikte daha kaynatın.
  6. Tereyağını bir tavaya alıp eritin, naneyi ekleyin ve mis gibi kokana kadar kavurun yakmadan çorbanın üzerine dökün,.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...