14 Eylül 2022

TAVUKLU MANTARLI MAKARNA


Malzemeler;
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 g tavuk göğsü
  • Yarım paket penne makarna
  • 1 soğan
  • 300-400 gr mantar veya (1 kavanoz konserve mantar (330g)
  • 1 paket krema
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı tuz

Tavuklu mantarlı makarnanın yapılışı
  1. Ocağa aldığımız tavanın içerisine zeytinyağı ekleyerek ısıtalım.
  2. Ardından julyen doğradığımız tavukları ( taze mantar ile yapılacak ise,doğranmış mantarları) tavaya alarak suyunu çekene kadar kavuralım.
  3. Diğer taraftan makarnayı haşlamak için kaynayan suyu uygun bir tencereye alalım ve makarnayı da içerisine ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
  4. Daha sonra piyazlık ince ince doğradığımız soğanı da tavuğun üzerine ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  5. Konserve mantar kullanılacak ise bu aşamada suyunu süzelim ve tavukların üzerine ilave ederek bir kaç dakika daha kavuralım.
  6. Kremayı, karabiberi, kekiği ve tuzu da ilave ederek güzelce karıştıralım. Krema kaynayıp koyulaşana kadar 1-2 dakika bu şekilde pişirelim.
  7. Haşlanan makarnaların suyunu süzelim ve onları da tavukların üzerine ekleyerek karıştıralım.
  8. Sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...