Malzemeler;
- 4 adet patlıcan,
- 2 büyük domates,
- 1 paket etimek, (hepsi kullanılmıyor)
- 4 adet sarımsak,
- Yoğurt, fazla sulu olmasın.
- 1 adet kesme şeker,
- 2 adet közlenmiş biber.
Yapılışı;
- Patlıcanları alaca soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın 10 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Tuzlu sudan patlıcanları sıkarak alın ve kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alın.
- Kabukları soyulmuş domatesleri rendeleyin veya küp doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytin yağında sarımsakları hafif soteleyin, doğranmış domatesleri ve tuzu ilave edin pişirerek sosu hazırlayın.
- Servis tabağının altına etimekleri elinizle küçük parçalara bölerek yerleştirin. Üstüne kızarmış patlıcanları düzgünce yayın. Önce domates sosunu sonra sarımsaklı yoğurdu dökün.
- Közlenmiş biberleri şerit şerit keserek üzerini süsleyin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder