29 Mart 2023

ANNE KURABİYESİ TARİFİ


Malzemeler;

  • 3 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 1 su bardağı yoğurt (koyu olsun)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2  su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1tatlı kaşığını biraz geçkın   karbonat,
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6-7 su bardağı un kontrollü eklenecek 
Kurabiyenin yapılışı;
 
  1. 1-Yumurta ve şeker derin kabın içinde birkaç dakika çırpılır. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, karbonat ve vanilya konularak karıştırılır.
  2. 2-Un kontrollü ilave edilerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Unun miktarı unun kalitesine göre değişebilir.
  3. 3-Unu kontrollü olarak ekleyin. Hamur sert olmamalıdır. Fazla un koymayın, ele yağışan bir hamur oluyor.
  4. 4- Ellerinizi sıvıyağ ile yağlayarak ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, yuvarlanır tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve toz şeker serpilir. 
  5. 5- 180 derecede 20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.
  6. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...