Kıymalı börek malzemeleri;
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
İç malzemesi;
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 250-300 gr kıyma
- 5-6 adet kuru soğan
- Tuz,
- Karabiber;
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Sıvıyağ
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Susam, çörek otu
Kıymalı börek yapılışı;
- Yemeklik doğranmış soğan ile kıyma sıvı yağda suyunu çekinceye kadar kavrulur. Tuz ve karabiber ilave edilir karıştırılır ocaktan alınır.
- Yumurta, süt, yoğurt ve sıvıyağ bir kabın içinde iyyice karıştırılır.
- Yufka serilir üzerine karışımdan sürülür yarım daire şeklinde katlanır ve karışımdan tekrar sürülür. Yufkanın uzun kenarına kıymalı içden koyulur, düzgünce yayılır. Kenar kısımları içlere katlanır, rulo şeklinde sarılır.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Diğer yufkalara aynı işlem yapılır.
- Küçük bir kasenin içinde yumurta sarısı, yağ ve şeker, şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Böreklerin üzerine sürülür. Fırna sürmeden önce belli uzunluklarda kesilir.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder