09 Ekim 2020

KIYMALI BÖREK TARİFİ

Kıymalı börek malzemeleri;

  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta

İç malzemesi;
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 250-300 gr kıyma
  • 5-6 adet kuru soğan
  • Tuz,
  • Karabiber;
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı 
  • Sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Susam, çörek otu
Kıymalı börek yapılışı;
  1. Yemeklik  doğranmış soğan ile  kıyma sıvı yağda  suyunu çekinceye kadar kavrulur. Tuz ve karabiber ilave edilir karıştırılır ocaktan alınır.
  2. Yumurta, süt, yoğurt ve sıvıyağ bir kabın içinde iyyice karıştırılır.
  3. Yufka serilir üzerine karışımdan sürülür yarım daire şeklinde katlanır ve  karışımdan tekrar sürülür. Yufkanın uzun kenarına  kıymalı içden koyulur, düzgünce yayılır. Kenar kısımları  içlere katlanır,  rulo şeklinde sarılır.
  4. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 
  5. Diğer yufkalara aynı işlem yapılır. 
  6. Küçük bir kasenin içinde yumurta sarısı, yağ ve şeker, şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Böreklerin üzerine sürülür.  Fırna sürmeden önce  belli uzunluklarda kesilir.
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun 😊



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...