24 Eylül 2010

KATIKLI KURU YARMA-GÖCE TARHANA ÇORBASI


 MALZEMELER:

  • 5-6 adet kuru tarhana,
  • 2 su bardağı yoğurt,
  • 5 su bardağı et suyu veya  1 paket bulyon,
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut veya fasulye,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı,
  • Kuru nane,
YAPILIŞI:
  1. Kuru tarhana akşamdan veya bir kaç saat önceden yumuşaması için sıcak suda bekletilir. 
  2. Pişirileceği zaman tencereye alınır, et suyu, nohut veya fasulye konulur birlikte kaynatılır. Pişmesine yakın yoğurt, çorbanın suyu ile ezilir yavaş yavaş çorbaya katılır. Ocaktan alınır, 
  3. Üzerine yağda kızdırılmış nane, arzu edilirse kırmızı biber, arzu edilirse ezilmiş 2-3 diş sarımsak yakılır, çorbanın üzerine dökülür.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...