29 Eylül 2010

KÖZLENMİŞ PATLICAN İLE KARNIYARIK YEMEĞİ

PATLICAN KARNIYARIK

Patlıcanın kızartarak yapılan  yemekleri çok lezzetli oluyor fakat kızartıldıklarından dolayı biraz ağır oluyor. O yüzden daha hafif olsun diyenlere, patlıcanları közledikten sonra yemeği yapmalarını öneririm. Ben daha çok patlıcanları közlenmiş şekli ile kullanıyorum. Tercih sizin. Deneyin beğeneceksiniz...

MALZEMELER:
  • 6 adet küçük patlıcan
  • 250 gr kıyma,
  • 1 tahta kaşığı zeytinyağı,
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri yeşil biber,
  • 1-2 adet domates,
  • 2 tatlı kaşığı salça, (1 tatlı kaşığı pişirme suyunda kullanılacak)
  • 2-3 diş sarımsak,
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon,
  • 1 avuç maydanoz.
YAPILIŞI:
  • Patlıcanlar fırında veya ocakta közlenir, kabukları soyulur yayvan tencereye yerleştirilir.
  • İnce doğranmış soğan, biber yağ ile birlikte hafif öldirülür,  kıyma eklenir kavrulur. Soyulup doğranmış domates,  ince doğranmış sarımsak ve salça ilave edilerek birlikte biraz daha kavrulur.
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanoz eklenir karıştırılır ocaktan alınır.
  • Patlıcanlar ortadan boydan boya açılarak harç ile doldurulur.
  • İçini hazırladığımız harç tenceresini yıkamadan içinde 1 tatlı kaşığı salça az su ile sulandırılır tencereye dökülür. 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...