Malzemeler:
- 1/2 paket burgu veya kelebek makarna,
- 1 tahta kaşığı ayçiçek yağı, 2 tahta kaşığı zeytin yağ,
- 4-5 adet sivri biber,
- Kıyma ( miktarını siz belirleyin) ben 200 gr koydum,
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yumurta
- Tuz
- Tencereye 1 tahta kaşığı zeytinyağı ve tuzu ilave edin, kaynayınca makarnaları atın. Ara sıra karıştırın. (suyu fazla koymayın, makarna pişmemiş ise azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz)
- Suyu azaldıktan sonra , makarnayı suyu tamamen bitinceye kadar devamlı karıştırın. Ateşi kapatın.
- 1 tahta kaşığı ayçiçek yağında ince ince doğranmış biberleri kavurun, kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
- Salçayı ilave edip bir kaç kez çevirdikten sonra içine yumurtaları kırın yumurtalar pişene kadar kavurmaya devam edin ateşi kapatın.
- Elde edilen sosumuzu ve 2 tahta kaşığı zeytinyağını makarnaya dökerek karıştırın.
NOT: Makarnayı haşladıktan sonra süzerek de hazırlayabilirsiniz. Suyunu çektirerek yapılınca vitamini içinde kalıyor, daha lezzetli oluyor. Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave ederseniz mantı gibi oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder