30 Mayıs 2010

KIYMALI-YUMURTALI MAKARNA


 Malzemeler:
  • 1/2 paket burgu veya kelebek makarna,
  • 1 tahta kaşığı ayçiçek yağı, 2 tahta kaşığı zeytin yağ,
  • 4-5 adet sivri biber,
  • Kıyma ( miktarını siz belirleyin) ben 200 gr koydum,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yumurta
  • Tuz
Yapılışı:
  1. Tencereye 1 tahta kaşığı zeytinyağı ve tuzu ilave edin, kaynayınca makarnaları atın. Ara sıra karıştırın. (suyu fazla koymayın, makarna pişmemiş ise azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz)
  2. Suyu azaldıktan sonra , makarnayı suyu tamamen bitinceye kadar devamlı karıştırın. Ateşi kapatın.
  3. 1 tahta kaşığı ayçiçek yağında ince ince doğranmış biberleri kavurun, kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
  4. Salçayı ilave edip bir kaç kez çevirdikten sonra içine yumurtaları kırın yumurtalar pişene kadar kavurmaya devam edin ateşi kapatın.
  5. Elde edilen sosumuzu ve 2 tahta kaşığı zeytinyağını makarnaya dökerek karıştırın.
Afiyet olsun...
NOT: Makarnayı haşladıktan sonra süzerek de hazırlayabilirsiniz. Suyunu çektirerek yapılınca vitamini içinde kalıyor, daha lezzetli oluyor. Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave ederseniz mantı gibi oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...