13 Haziran 2010

Antep Ezmesi Tarifi (ACILI EZME)




Malzemeler:
  • Maydanoz,
  • 1 kuru soğan,
  • 2 domates,
  • 2 biber (kırmızı veya yeşil biber ),
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 çay kaşığı , karabiber, kekik, pul biber , nane , reyhan (fesleğen), tuz,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 dilim bayat ekmek içi, 
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytin yağı, 
  • Limon suyu,
Yapılışı:
 Bütün malzemeler blendırdan geçirilir. (Miktarları isteğe göre arttırıp azaltılabilir).
Nefis ezmeniz hazır.
Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. Bu tarife bayılıyorum ama hiç denemedim. İlk fırsatta deniycem. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. cok guzel tarifler var tessekurler deneyecegim .yemek yapmayi degisik lezzetleri cok severim

    YanıtlaSil
  3. salçamı var birazz ekşi olur

    YanıtlaSil
  4. I just love Turkish food.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...