MALZEMELER:
Köfte için:
- 500 gr köftelik kıyma
- 3 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber, pul biber
- 3-4 diş sarımsak
- Arzu ederseniz bir avuç maydanoz
- Tuz
- 5 adet orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı karabiber, pul biber, kekik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- Yeşil biber
- Soğan rendelenir ( soğan ile sarımsağı birlikte robotta çekebilirsiniz) sarımsak ezilir ve diğer malzemeler ile karıştırılıp iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde oval hafif yassı köfteler yapılır.
- Patatesler soyulur, arzuya göre dilimlenir, yıkanır ve süzülür bir kaba alınır. Sıvıyağ, karabiber, pul biber, kekik ve tuz ilave edilir karıştırılır. Fırın kabına dökülerek eşit şekilde düzgünce yayılır. 220 derece ısıtılmış fırında pembeleştirilir. Fırından çıkarılır.
- Tepsinin üzerine köfteler yerleştirilir, salçalı su dökülür tekrar fırına sürülür. (biberleri daha sonra koyunuz) Köfteler piştikten sonra fırından çıkarılır ve servis yapıılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder