12 Haziran 2010

TAZE BÖRÜLCE SALATASI


MALZEMELER:
  • 500 gr taze börülce
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağ
  • 1 limon suyu
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz
YAPILIŞI:
  1. Börülcelerin her iki ucu bıçak ile kesilir daha sonra yine bıçak ile  ikiye veya üçe bölünür yıkanır. Tencereye alınır, börülce ile aynı seviyede olacak şekilde su eklenir. 15-20 dakika haşlanır, süzülür, soğutulur. Servis tabağına alınır.
  2. Bir kapda sarımsak, limon suyu, zeytinyağ ve tuz karıştırılıp börülcelerin üzerine dökülür. Karıştılır ve servis yapılır.
         Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...