Hamuru için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı haşhaş ( üzerini süslemek için bir miktar ayıralım)
- 1 su bardağı un
- Yarım paket labne peyniri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket labne peyniri
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- Şurubumuzu önceden 7-8 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Şeker ile yumurtalarımızı çırpalım. Üzerine sıvı yağımızı ekleyip karıştıralım. Sonrada diğer malzemeleri ( labnenin yarısı kullanılacak unutmayalım) ilave ederek hazırladığımız harcı yağladığımız dikdörtgen borcama döküp 180 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
- Bu arada kremamızı hazırlayalım. Bunun için krema malzemelerini karıştırarak muhallebi gibi pişirelim ve daha sonra kalan yarım paket labneyi de ekleyip iyice karıştıralım.
- Pişen kekimizin üzerine şurubumuzu dökelim. İçini çekince de kremamızı yayıp buzdolabında 4-5 saat bekletelim. Dolaptan çıktıktan sonra üzerine haşhaş serpelim. Dilimleyerek servis yapalım.
teyze bu tarifinde beğenildi hemde baya bir beğenildi
YanıtlaSilşu an bu tatlıdan yiyorum valla çok guzel
YanıtlaSil