MALZEMELER:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Ceviz veya fındık
MUHALLEBİSİ:
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
- 3 kaşık nişasta
ŞURUBU:
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
- Şurubumuzu hazırlayalım.( 7-8 dakika kaynaması yeterli) ve soğutalım.
- Şekerleri yumurta ile çırpalım. Üzerine sıvı yağı ekleyip karıştıralım. Sonra galeta ununu, kabartma tozunu, ceviz veya fındığımızı ekleyip karıştıralım. Yağlanmış borcama harcımızı dökelim. 180 derece fırında kızarana dek pişirelim.
- Bu arada kremasını krem şanti hariç bütün malzemeleri karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip mikser ile çırpalım.
- Pişen kekimiz sıcak iken üzerine soğuk şurubu dökelim. İçini çekip soğuduktan sonra hazırladığımız kremamızı yayalım. Üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim, buzdolabında 1- 2 saat bekletip servis yapalım.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder