24 Mayıs 2010

GALETA UNLU TATLI

MALZEMELER:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Ceviz veya fındık
MUHALLEBİSİ:
  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 3 kaşık nişasta
ŞURUBU:
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
  1. Şurubumuzu hazırlayalım.( 7-8 dakika kaynaması yeterli) ve soğutalım.
  2.  Şekerleri yumurta ile çırpalım. Üzerine sıvı yağı ekleyip karıştıralım. Sonra galeta ununu, kabartma tozunu, ceviz veya fındığımızı ekleyip karıştıralım. Yağlanmış  borcama harcımızı dökelim. 180 derece  fırında kızarana dek pişirelim.
  3. Bu arada kremasını krem şanti hariç bütün malzemeleri karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip mikser ile çırpalım.
  4.  Pişen kekimiz  sıcak iken üzerine soğuk şurubu dökelim. İçini çekip soğuduktan sonra hazırladığımız kremamızı yayalım. Üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim, buzdolabında 1- 2 saat bekletip servis yapalım.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...