Malzemeler:
- 10 su bardağı et suyu,
- 1,5 çay bardağı kırmızı mercimek,( 100 ml lik çay bardağı)
Yapılışı:
- Mercimek, bulgur, pirinç yıkanır ve süzülür. Salça bir kapta soğuk su ile inceltilir, bir tarafta bekletilir.
- Yağ ile un hafif pembeleşinceye kadar kavurulur.
- Önceden hazırladığımız salçalı su kavurduğumuz una ilave edilir. Pütürleri yok oluncaya kadar ezilir. Bu işlem yapılırken tencere ocaktan alınır.
- Tekrar ocağa alınıp et suyu, yıkanmış mercimek, pirinç, bulgur ve tuz ilave edilir, ara sıra karıştırarak pişirilir.
- Ocaktan aldıktan sonra üzerine, arzuya göre tereyağı veya zeytin yağında, kızdırılmış nane ve pul biber gezdirilir, biraz karıştırılır.Sıcak sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder