24 Mayıs 2010

Ezogelin Çorbası


Malzemeler:
  • 10 su bardağı et suyu,
  • 1,5  çay bardağı kırmızı mercimek,( 100 ml lik çay bardağı)
  • Yarım çay bardağı pirinç,
  • Çeyrek çay bardağı ince köftelik bulgur,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası.
  • 2 yemek kaşığı nane,
  • 1 yemek kaşığı pul biber,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • Tuz,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı,
  • Üzeri için ayrıca tereyağı veya zeytinyağı

    Yapılışı:
    1. Mercimek, bulgur, pirinç yıkanır ve süzülür. Salça bir kapta soğuk su  ile inceltilir, bir tarafta bekletilir.
    2. Yağ ile un hafif pembeleşinceye kadar kavurulur.
    3. Önceden hazırladığımız salçalı su kavurduğumuz una ilave edilir. Pütürleri yok oluncaya kadar ezilir.  Bu işlem yapılırken tencere ocaktan alınır.
    4. Tekrar ocağa alınıp et suyu, yıkanmış mercimek, pirinç, bulgur ve tuz ilave edilir, ara sıra karıştırarak pişirilir. 
    5. Ocaktan aldıktan sonra üzerine, arzuya göre tereyağı veya zeytin yağında, kızdırılmış nane ve pul biber gezdirilir, biraz karıştırılır.Sıcak sıcak servis yapılır.
    Afiyet olsun...

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...