24 Mayıs 2010

Ezogelin Çorbası


Malzemeler:
  • 10 su bardağı et suyu,
  • 1,5  çay bardağı kırmızı mercimek,
  • Yarım çay bardağı pirinç,
  • Çeyrek çay bardağı ince köftelik bulgur,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası.
  • 2 yemek kaşığı nane,
  • 1 yemek kaşığı pul biber,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı,
Üzeri için ayrıca tereyağı veya zeytinyağı

Yapılışı:
  1. Mercimek, bulgur, pirinç yıkanır ve süzülür. Salça bir kapta su ile ezilir, bir tarafta bekletilir.
  2. Yağ ile un hafif pembeleşinceye kadar kavurulur.
  3. Önceden hazırladığımız salçalı su kavurduğumuz una ilave edilir. Tahta kaşık yardımıyla pütürleri yok oluncaya kadar ezilir. ( mikser kullanabilirsiniz). Bu işlem yapılırken tencere ocaktan alınır.
  4. Et suyu, yıkanmış mercimek, pirinç ve bulgur ilave edilir, ara sıra karıştırarak pişirilir.
  5. Ocaktan aldıktan sonra üzerine, arzuya göre tereyağı veya zeytin yağında, kızdırılmış nane ve pul biber gezdirilir, biraz karıştırılır.Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...