MALZEMELER:
- 2 ölçü pirinç
- 3 ölçü su (et suyu veya 1 paket bulyon, su miktarı 1 e 1,5 olacak)
- 1 tahta kaşığı ayçiçek yağı
- 2 tahta kaşığı zeytinyağı ( veya 2 yemek kaşığı tereyağı)
- 1 çay kaşığı limonsuyu
- tuz
- Pirinçler ayıkladıktan sonra yıkanır ve süzülür.
- Tencereye bir yemek kaşığı ayçiçek yağı ve şehriye ilave edilir, şehriye kızarıncaya kadar kavrulur.
- Yıkanmış ve süzülmüş pirinç eklenip pirinçler camlaşıncaya kadar kavrulur.( 3-4 dk)
- Kaynar et suyu veya normal su ile birlikte bulyon, 2 tahta kaşığı zeytinyağı, tuz ve limon suyu ilave edilip karıştırılır.
- Kaynamaya başladığında altı kısılır kapağı kapatılır ve pişirilir.( Pilavın üzeri göz göz olunca veya kaşığı batırdığınızda suyunun çekildiğini gördüğünüzde pilavımız pişmiş demektir) Ocaktan alınır.
- Üzerine kağıt havlu serilir, kapağı kapatılır 10 dakika demlenmesi için beklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder