30 Mayıs 2010

SEMİZ OTU YEMEĞİ




 MALZEMELER:
  • 1 bağ semizotu
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI:
  1. Semizotu yıkanır 2 veya 3 cm uzunluğunda doğranır.
  2. Yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağında  pembeleşinceye kadar kavrulur, Küp küp doğranmış domatesler ve salça ilave edilir domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir, Semizotu eklenir kısık ateşte biraz kavrulur. 
  3. Semizotu suyunu saldıktan sonra 1 yemek kaşığı pirinç ve 1 çay bardağı sıcak su eklenir, pirinçler pişince ocaktan alınır. Yoğurt ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...