Taze fasulyenin, vücudun çalışmasını, gelişmesini ve tamirini sağladığını vurgulayan uzmanlar, genç-ihtiyar herkese tavsiye ediyor. Uzmanlar, taze fasulyenin, pankreas bezesini, böbrekleri, karaciğeri ve kalbi kuvvetlendirdiğini, albümin ve şekerde de çok fayda verdiğini bildiriyor.
MALZEMELER:
- 1 kg fasulye
- 2 soğan
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- 2 domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
- Fasulyeyi yıkayıp, ayıklayın ve doğrayın. ( uzunluğunu isteğinize göre ayarlayın)
- İnce doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında hafif pembe kavurun.
- Kabuğunu soyduğunuz ve küp, küp doğradığınız domatesleri ve salçayı ilave edin, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Fasulyeyi ve şekeri ilave edip karıştırın. kapağı kapatın ve 10-15 dakika fasulyeler sararana kadar kavurun.
- 1-1,5 su bardağı sıcak su ilave edin pişirin.
NOT: Düdüklü tencerede pişirecekseniz, buharlaşma az olacağından suyunu daha az koyun. Zeytinyağlı yemekleriniz piştikten sonra kararmaması için kapağını aralayarak soğutun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder