01 Haziran 2010

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE


Taze fasulyenin, vücudun çalışmasını, gelişmesini ve tamirini sağladığını vurgulayan uzmanlar, genç-ihtiyar herkese tavsiye ediyor. Uzmanlar, taze fasulyenin, pankreas bezesini, böbrekleri, karaciğeri ve kalbi kuvvetlendirdiğini, albümin ve şekerde de çok fayda verdiğini bildiriyor.

MALZEMELER:
  • 1 kg fasulye
  • 2 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
YAPILIŞI:
  1. Fasulyeyi yıkayıp, ayıklayın ve doğrayın. ( uzunluğunu isteğinize göre ayarlayın)
  2. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında hafif pembe kavurun.
  3. Kabuğunu soyduğunuz ve küp, küp doğradığınız domatesleri ve salçayı ilave edin, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Fasulyeyi ve şekeri ilave edip karıştırın. kapağı kapatın ve 10-15 dakika fasulyeler sararana kadar kavurun.
  5. 1-1,5 su bardağı sıcak su ilave edin pişirin.
Afiyet olsun...
NOT: Düdüklü tencerede pişirecekseniz, buharlaşma az olacağından suyunu daha az koyun. Zeytinyağlı yemekleriniz piştikten sonra kararmaması için kapağını aralayarak soğutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...