13 Haziran 2010

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA YEMEĞİ


MALZEMELER:
  • 1 kg taze barbunya (Ayıklandıktan sonra 500 gr kalıyor)
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ (5 yemek kaşığı)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 kırmızı biber veya 2 sivri biber
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Maydanoz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
YAPILIŞI:
  • Barbunyalarıın içi çıkarılır, yıkanır. Tencereye alınır üzerini geçecek kadar su eklenir 15 dakika haşlanır suyu süzülür ve yıkanır. Haşlama suyu içinde bırakmayın  (haşlama işini barbunyaların beyazlaması için yapıyoruz)
  • Yemeklik doğranmış soğanlar ve küçük doğranmış biberler zeytinyağında 5-6 dakika kavurulur. Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesler, biber salçası katılır bir iki çevrilir. Şeker, barbunyalar ve ince ince doğranmış sarımsaklar ilave edilir, kısık ateşte arasıra karıştırarak 10 dakika kadar kavurulur.
  • Domateslerin saldığı suyun miktarına göre 1-1,5 bardak sıcak su ekleyin ve barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeğin tuzunu pişmesine yakın ilave edin. ( Sonradan ilave edilen tuzun vücuttan atılımı daha kolay olur)
  • Ocaktan alın, iri doğranmış maydanozları serpin, tencerenin kapağını aralayarak soğutun. Kurumaması ve karamaması için.
        Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...