MALZEMELER:
- 3 adet ayva,
- 2 su bardağı şeker,
- 3-4 adet karanfil,
- Su,
- 1 rulo kaymak,
- Üzeri için dövülmüş ceviz veya antep fıstığı,
YAPILIŞI:
- Ayvalar ortadan ikiye bölünür, kabukları soyulur, çekirdek yatakları çıkartılır ve çekirdekleri bir kenara ayırılır.
- İkiye böldüğümüz ayvalar geniş bir tencereye dizilir. Biraz ayva kabuğu ve çekirdekler tencereye atılır. Ayvaların üzerine şeker, eşit olarak dökülür.
- Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave edilir. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Pişen ayvalar sevis tabağına alınır.
- Soğuduktan sonra üzerlerine kaymak konulur,dövülmüş ceviz veya antep fıstığı serpilerek servis yapılır. ( Ayva tatlısını aynı gün içinde tüketilmesini öneririm)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder