Malzemeler:
- 2 paket eti burçak bisküvi,
- 50 gr margarin veya tereyağı,
- 2 yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı süzme yoğurt,
- 2 paket labne peyniri,
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya,
- 1 su bardağı böğürtlen suyu veya reçelinin suyu, (yarısı sosunda kullanılacak)
- Yarım su bardağı böğürtlen suyu veya reçelinin suyu,
- 2 yemek kaşığı nişasta,
- 1 su bardağı su,
- 2 yemek kaşığı şeker,
- Bisküviler robotta ezilir, içine 50 gr margarin ilave edilir, yoğurulur. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına iyice bastırılarak yerleştirilir. Buzdolabına alınır, biraz dondurulur.
- Kreması için şeker ve yumurta çırpılır üzerine labne, yoğurt, reçel suyu, un ve vanilya ilave edilir tekrar çırpılır. ( böğürtlen reçelinin suyu kremaya çok hoş lila rengi veriyor) Elde edilen krema hamurun üzerine dökülür,
- 175 derece 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. Fırında soğumaya bırakılır.
- Reçel suyu 1 su bardağı su ile karıştırılır, içine 2 yemek kaşığı nişasta ve şeker ilave edilir pişirilir. Ara sıra karıştırılarak ılıtılır.
- Kek soğuduktan sonra üzerine ılınmış meyve sosu dökülür. Tekrar dolaba konulur 1-2 saat bekletildikten sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder