11 Ocak 2011

Browni Kek


Malzemeler:
  • 2 yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1,5 su bardağı un,
  • 125 gr margarin,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1/ su bardağı kakao,
  • Dövülmüş ceviz veya fındık ,
Sos Malzemesi:
  • 1 kibrit kutusu kadar margarin,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • 1/2 su bardağı şeker,
  • 1/2 su bardağı yoğurt,
Yapılışı:
  1. Yumurta ile şeker çırpılır, erimiş margarin, süt, kakao ve ceviz veya fındık ilave edilir karıştırılır. Kabartma tozu ve elenmiş un eklenerek tahta kaşık veya spatula ile karıştırılır. 
  2. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbı veya küçük tepsiye dökülerek, 180 derece fırında 30 dakika pişirilir. 
  3. Sosumuz için: benmari usulü eritilmiş margarin soğumadan içine kakao, şeker ve yoğurt konulur, hızlı hızlı karıştırılır, Sıcak kekin üzerine dökülür. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

 Benmari usulü eritme nasıl olur: Bir tencerenin içine su doldurarak ocağa koyuyoruz. Üzerine de, içine eriteceğimiz malzemeyi ( çikolata, margarin)  koyduğumuz ısıya dayanıklı kabı koyuyoruz. Su kaynadıkça malzememiz eriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...