Malzemeler:
- 2 yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1,5 su bardağı un,
- 125 gr margarin,
- 1 su bardağı süt,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1/ su bardağı kakao,
- Dövülmüş ceviz veya fındık ,
- 1 kibrit kutusu kadar margarin,
- 2 yemek kaşığı kakao,
- 1/2 su bardağı şeker,
- 1/2 su bardağı yoğurt,
- Yumurta ile şeker çırpılır, erimiş margarin, süt, kakao ve ceviz veya fındık ilave edilir karıştırılır. Kabartma tozu ve elenmiş un eklenerek tahta kaşık veya spatula ile karıştırılır.
- Yağlanmış kelepçeli kek kalıbı veya küçük tepsiye dökülerek, 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
- Sosumuz için: benmari usulü eritilmiş margarin soğumadan içine kakao, şeker ve yoğurt konulur, hızlı hızlı karıştırılır, Sıcak kekin üzerine dökülür. Dilimlenerek servis yapılır.
Benmari usulü eritme nasıl olur: Bir tencerenin içine su doldurarak ocağa koyuyoruz. Üzerine de, içine eriteceğimiz malzemeyi ( çikolata, margarin) koyduğumuz ısıya dayanıklı kabı koyuyoruz. Su kaynadıkça malzememiz eriyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder